П’ять налаштувань камери Samsung, про які повинен знати кожен

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція Камери – одна з найголовніших фішок сучасних смартфонів, тут навіть сперечатися нема чого. Щоразу, коли людина збирається придбати собі новий пристрій, звертає увагу на його фото та відеоможливості. Причому зовсім не важливо, багато ви знімаєте чи ні, рано чи пізно така потреба з’явиться у кожного. Одному закортить зробити скани документів по роботі, другому запостити парочку фото в соціальних мережах, третьому зняти щось на відео. Так як смартфони Samsung є одними з топових пристроїв на ринку, ми просто не можемо обійти їх стороною. Тому розповідаємо вам про 5 крутих фішок рідної програми Камера і ділимося нюансами їх налаштування.

Відразу ж хочеться обмовитися, що в цій статті ми не розповідатимемо вам про те, як встановити Google Камеру на смартфони Samsung і згадувати інші сторонні програми для зйомки фото та відео. Все ж таки мені здається, що це прерогатива професіоналів. Ми ж пробіжимося верхи і налаштуємо камеру на Самсунгу так, щоб кадри виходили трохи краще, а процес зйомки не приносив вам зайвого головного болю.

Як покращити камеру на Samsung

Одна з головних фішок камери на Samsung – оптимізація кадру. З її допомогою ваш смартфон аналізує об’єкти всередині зображення, задає для них всі необхідні налаштування кольору, і знімок виходить чіткіше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суть ось у чому: як тільки телефон знайде щось знайоме, у додатку Камера з’явиться спеціальний значок, який свідчить про автоматичне покращення кадру.

Плюс, в Самсунгах є окреме налаштування Найкращий знімок. Вона потрібна для того, щоб не завалити обрій . Під час зйомки смартфон додасть на екран горизонтальну лінію, на яку ви орієнтуватиметеся при спуску затвора.

Щоб увімкнути оптимізацію кадру, дотримуйтесь простої інструкції:

  • Відкрийте програму Камера на своєму Самсунзі.
  • Далі натисніть на іконку шестерні у верхньому лівому кутку.
  • Увімкніть перемикач навпроти пункту Оптимізація кадру.

Врахуйте, що далеко не всі смартфони Samsung підтримують оптимізацію кадру. Функція доступна з Galaxy S9, Galaxy Note 9 і більшість моделей серії A, починаючи з 2019 року. Щодо інших моделей сказати не ручаюся.

Сканування QR-коду на Samsung

Багато хто, напевно, знає, що всі смартфони з Android 10 і вище підтримують автоматичне зчитування QR-коду. Тепер вам не потрібно завантажувати сторонні програми типу QR-Scanner, достатньо лише навести камеру телефону на QR-код і отримати готове посилання.

При цьому деякі користувачі повідомляють, що ця функція на їхньому Самсунгу не працює. Пропоную активувати зчитування QR-кодів у Налаштуваннях і раз і назавжди забути про цю проблему:

  • Відкрийте програму Камера на своєму Самсунзі.
  • Далі натисніть на іконку шестерні у верхньому лівому кутку.
  • Включити тумблер напроти Сканування QR-коду.

Бракує пам’яті на телефоні Samsung

Одна з найкрутіших функцій сучасних смартфонів – збереження фото в HEIF. Зображення в цьому форматі важать набагато менше, ніж у звичному JPEG, за рахунок чого можна всерйоз заощадити простір на своєму смартфоні. Вони нічим не поступаються звичному JPEG, за винятком одного нюансу, який легко нівелюється налаштуваннями у галереї.

Бажаєте зменшити розмір фото та відео на Самсунзі ? Розповідаємо, як швидко це зробити:

  • Відкрийте програму Камера на своєму Самсунзі.
  • Далі натисніть на іконку шестерні у верхньому лівому кутку.
  • Перейдіть до розділу Формати знімків і натисніть на пункт Знімки з високоефект. кодуванням.

Зверніть увагу, прямо в цьому меню налаштувань Samsung вас попереджає, що деякі веб-сайти та програми не підтримують цей формат. У 2022 році таких програм мінімум, а якщо й зустрічаються, ви завжди можете перевести HEIF у JPEG під час відправлення:

  • Відкрийте галерею на своєму Samsung.
  • Натисніть три точки у верхньому правому куті, перейдіть до Установки.
  • У параметрах галереї знайдіть пункт Конвертувати HEIF під час надсилання.

Готово, тепер при надсиланні будь-якого зображення всі фотографії автоматично будуть переводитися в JPEG. У результаті і милиць ніяких, і місце на смартфоні звільнилося.

Як увімкнути стабілізацію на Samsung

Більшість сучасних смартфонів мають функцію стабілізації кадру. Вона потрібна для того, щоб знизити тряску зображення, коли ви пересуваєтеся з камерою під час зйомки відео.

Стабілізація буває оптична та цифрова. Перша працює за рахунок переміщення самої матриці на невелику відстань, за рахунок чого і вдається досягти ефекту гасіння вібрацій під час зйомки. Цифрова стабілізація зазвичай встановлюється у смартфонах дешевше та працює виключно завдяки програмним алгоритмам. Про те, яка з них встановлена ​​у вашому смартфоні, можете переглянути характеристики вашого пристрою.

Щоб активувати стабілізацію на смартфонах Samsung, вам необхідно:

  • Відкрити Налаштування вашого смартфона Samsung.
  • Перейти до меню Камера.
  • Активувати тумблер напроти пункту Стабілізація відео.

Як увімкнути стежить автофокус Samsung

Одна з головних порад, які можна дати мобільному фотографу-початківцю — розібратися з автофокусом на смартфоні. Щоб кадри виходили трохи, вам достатньо під час зйомки натиснути на об’єкт, який ви хочете сфотографувати. І тут є одна маленька проблемка.

Як тільки ви наводите на об’єкт фотографії і трохи смикаєте рукою, фокус втрачається. Щоб цього уникнути, інженери Samsung розробили спеціальну фішку, завдяки якій смартфон стежитиме за об’єктом, і вам не доведеться натискати на екран кілька разів.

Щоб увімкнути автофокус, що слідує, на Самсунзі, дотримуйтесь інструкцій:

  • Відкрийте програму Камери.
  • Далі натисніть на іконку шестерні у лівому кутку.
  • Знайдіть розділ Загальні, увімкніть тумблер навпроти пункту Слідкуючий автофокус.

Друзі, скажіть, якою програмою Камери користуєтеся ви? Завантажуєте собі Google Camera або вважаєте за краще не паритися і користуєтеся тим, що є? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.