Названо міфи про AirPods, в які досі вірять

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року AirPods відзначать своє шестиріччя — не ювілей, але солідна дата. За ці роки навушники стали народними, незважаючи на їхню вартість. Зараз найдоступніші AirPods 2 коштують в районі 5 тисяч гривень. Через їхню популярність у суспільстві завжди ходить безліч чуток, як і навколо iPhone. Здається, настав час розібратися, які твердження про AirPods є сумнівними, а в яких є раціональне зерно.

Наскільки шкідливими є AirPods

Досі ходять чутки, що AirPods можуть шкодити здоров’ю, а саме викликати пошкодження мозку через технологію Bluetooth. Свого часу у TikTok з’явився тренд, чому варто відмовитись від AirPods: згідно з твердженнями авторів, від навушників виходить низькочастотне випромінювання. Нібито все через те, що навушники знаходяться у вухах, близько до мозку, і навіть викликають рак. Панікувати не варто: вчені та працівники охорони здоров’я заявили, що звинувачення безпідставні, а AirPods не шкодять здоров’ю .

Якщо від AirPods і виходить якесь випромінювання, то йдеться про неіонізуюче. Воно походить від багатьох гаджетів: роутерів, телефонів, мікрохвильових печей. Потужність передачі такого сигналу залежить від відстані, а Bluetooth має невеликий радіус випромінювання. Інша справа, що AirPods можуть виявитися джерелом головного болю, який виникає через зловживання навушниками протягом тривалого часу та високої гучності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підробка AirPods

Ми вже писали про те, що сучасні підробки AirPods не відрізняються від оригіналу. Принаймні, зовні точно. Якщо ви не фанат музики, то, напевно, не помітите навіть відмінностей у звучанні. Виходить, підробку взагалі не відрізнити від оригіналу? А ось і ні.

Згідно з результатами досліджень, підробки AirPods виявилися надто шкідливими для здоров’я . Рівень звуку в таких навушниках набагато вищий, ніж у справжніх AirPods, а якість звучання залишає бажати кращого: постійні посвистування, скрегіт та інші спотворення – саме з цієї причини краще переплатити за сертифікований оригінал, ніж купити дешеву підробку.

Чи можна митися в AirPods Pro

AirPods Pro мають захист від води на відміну від першого і другого покоління AirPods. Щоправда, митися чи плавати у басейні в них точно не варто. Справа в тому, що навушники мають захист від бризок за стандартом IPX4, але вона не поширюється на водні види спорту. Не вірите? Прочитайте виноску на сайті Apple – там все чітко вказано. А ось з кейсом AirPods все набагато гірше: зарядні чохли також не захищені від поту та води, тому їх потрібно правильно висушити (ось вам опис від Apple – дивіться під цифрою 3 на самому кінці) і в жодному разі не заряджати мокрі навушники.

Чи потрібно постійно тримати AirPods у чохлі

Багато хто вважає, що AirPods з літій-іонними акумуляторами не повинні постійно перебувати в зарядному кейсі, оскільки це шкідливо. Ті самі AirPods не мають кнопки включення і фактично працюють завжди. Без кейсу навушники залишаться увімкненими і почнуть розряджатися, а заряд падати, адже AirPods не «засинають».

Тому не потрібно вигадувати велосипед і краще зберігати AirPods в кейсі: у ньому контакти чохла та навушників стикаються, а після закриття кришки пристрій переходить в автономний режим роботи, заряджаючи до 100%, залишаючись у режимі очікування. Детальний опис є на сайті Apple . Тому навушники в кейсі проживуть довше, ніж AirPods без них, і точно не загубляться.

AirPods не работают на Android

Екосистема Apple – це святе. Але це не означає, що пристрої взаємодіють лише один з одним. Ви також зможете слухати музику на Android-смартфоні та навіть користуватися подвійним тапом. Щоправда, настроїти його призначення без iPhone ви не зможете: все обмежиться включенням музики або запуском медіа. Також не буде працювати Siri (її на Android немає) та перемикання треку вперед або назад по плейлисту. Це стосується і ноутбуків Windows.

До речі, якщо й бажаєте круті всеїдні навушники від Apple, то краще придивіться до Beats Studio Buds — у них вбудований чіп MediaTek, який дозволяє користуватися ними з будь-яким смартфоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.