Статті

Названо 4 переваги iPhone перед Android-смартфонами, про які ви могли не знати

Share

Хочу відразу зізнатися, відколи я обзавівся технікою Apple повертатися ні до Windows, ні до Android немає ні найменшого бажання. Спробую пояснити, чому.

Швидкість роботи

IOS працює набагато швидше, порівняно з технікою з більш потужними параметрами, але системою Android. Крім того, IOS не зависає. Від слова взагалі – за весь час мій вже старенький айфон 5c потрібно було перезавантажувати лише тричі.

Безпека

Впіймати вірус на IOS дуже проблематично. А на Андроїд, навпаки, дуже легко, по-моєму, для цього досить просто вийти в інтернет. За весь час роботи з макбуком та айфоном я не впіймав жодного вірусу і мені не знадобилося жодної переустановки системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В IOS ви можете легко відрегулювати доступ кожної програми до конкретних опцій – розташування, камери, мікрофону. Для звичайного користувача Андроїд нормальна ситуація, коли проста гра із серії морського бою або пасьянсу знає ваше точне місцезнаходження та зчитує інформацію з мікрофону, камери та інших систем. Це не лише причина зайвих нервів для недовірливих людей, а й серйозне завантаження оперативної пам’яті та причини постійного гальмування апарату.

Ще один аспект безпеки – захист від крадіжки як даних, і самого апарату. І IOS знову в серйозному відриві від зеленої людини.

Робота додатків

Програми на IOS набагато якісніші. Причина в тому, що розміщення в Apple store платне, тому туди потрапляє набагато менше сміття і недоробок. І хоча адепти Андроїда скажуть, що в Айфон все за гроші, відзначу – більшість додатків можна скачати безкоштовно, з можливістю безкоштовного використання. Це відноситься до додатків всіх категорій – ігор, крокомірів, фітнес додатків та багатьох інших.

І ще одне: якщо порівнювати навіть ті самі програми для айфона і для андроїда, то версія для айфона завжди буде якісніше.

Та й виходить більшість програм спочатку для Айфонів і Айпадів. І лише потім з’являється версія для Андроїда. Банальний приклад – такий популярний додаток як Інстаграм, який більше року існував лише у версії для Айфон і лише через рік випустив версію на Андроїд. Причина як опрацювання інструментів для розробки для IOS. Apple створила всі умови для зручності розробників додатків та надала досить широку аудиторію з найактивнішими користувачами.

Підтримка та оновлення

IOS швидше оновлюється. Банальний приклад – анонсована ще торік версія Android 13 і досі перебуває “в режимі очікування”. Чекати на оновлення IOS довго не доводиться. Нова версія виходить регулярно, заздалегідь оголошений день і відразу доступна для всіх користувачів.

А кожен свій айфон компанія Apple підтримує ще через 4 роки через день випуску. Тобто оновитись до IOS восьмої версії змогли навіть власники iPhone4s 2011 року випуску. Те саме було і з iPhone 3GS – можливість оновитися у цієї моделі була до виходу шостої IOS. А ось у Андроїд такої тривалої підтримки старих версій мобільних телефонів немає. Адже техніку на Android випускає більшість світових виробників телефонів та планшетів. IOS ж створювали спеціально для користувачів техніки Apple.

Успішні люди віддають перевагу Apple. І справа не лише у моді чи статусі речі. Справа в тому, що зручність, якість та престиж – тісно пов’язані. Як би не рекламували свою техніку в Apple, без чудової якості, без зручності інтерфейсу, її не купували б. Як стильно вона не виглядала б і як круто не позиціонували б її маркетологи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Android це свобода панове, в смартфон можна автономно ставити пакети програм (APK), робити копії пакетів програм із вже встановлених. А файлова система скрізь пускає, окрім важливих папок де записане "серце" операційної системи (ядро) та конфіденційних даних.
    У мене смартфон фірми "X" (не називаю фірму аби не зробили помилку в купівлі) з процесом 1.6 ГГц.
    Нормальні телефони починаються на процесорах від 1.8 ГГц та оперативної пам'яті хоча б 4Гб та батареї 4500 мА.
    В мене був планшет айПад 2014 року. Туди зараз нічого не поставиш, бо операційна система 12 версії, а програми в маркеті 13 і вище.

  • Ти зрівнюєш бюджетний android смартфон з айфоном. Iphone випускає тільки флагманські рішення. Ти зрівняй лоб в лоб флагмани iphone та samsung або іншого виробника. В айфоні ніфіга не зручна система ios. Все закручено, заплутано. Наприклад щоб повернутись назад в будь якій програмі на андроід потрібнл просто свайпнути по екрану(з краю до середини, і немає різниці з якого краю), а в ios треба злегка із*їбнуться щоб повернутись назад. Просто подивіться обзор від andonews про опит користування ios. Тай в самого був колись айфон (айфон4) я був такий радий коли він в мене з'явився, а потім поюзав і почав плюватись в ітозі поміняв я його на sony xperia sp. І це було вірне рішення.

    • Так говорять лише люди які не користувалися повноцінно ios від 13 версії, все вже давним давно зручно і просто, а закликати подивитись andronews, блогера, який є принциповим хейтером iphone і все що з ним пов'язано - безглуздо. Вибачте, імхо..

      • Маю, користуюсь більше 2х років: IPhone 11pro та Galaxy Note 10.
        Все що написано в статті чухня повна.
        Iphone і глюче і підписав, сприводу швидше працює - ні, мінімум так само.
        Віруси і там і там вхопити не можливо(можливо тільки поставити власноруч), це ж не вінда...
        Взагалі дуже тішать експерти, які тестять девайси пару тижнів.
        І сприводу тесту бюджетних android згоден, спочатку найдіть іфон за такі гроші і потім нехай пишуть про оновлення ios, відсутність глюків і т.і. це вийде в кращому випадку 6,6s а він вже як доова.....

  • Ага, зручність і якість.. саме тому айфон сам вимикається на холоді, це турбота про користувача, що би він не діставав телефон і не дай Боже в нього не змерзли руки!
    В мене навіть дешевий мейзу з металевим(!) корпусом нормально працював на морозі, а епл вже десять років не може це вирішити. Кажіть правду чому їх купують:
    1. Понти
    2. Це таки стабільність роботи, тут правда( хоча і нормальний телефон на андроїді теж стабільно робить, як писали вище, дивлячись з чим порівняти)
    3. Завжди хороша камера
    І все, більшість користувачів тими "супер додатками" ніколи в житті ні разу не користуються, деяким взагалі достатньо того самого інстаграму і тіктоку. Висновок простий - є у Вас достатньо грошей і подобається, беріть. Але якщо айфон коштує більше ніж одна ваша ціла зп за місяць (а іноді у людей це і 3, і 4 місячні зарплати) то не ви**буйтесь і візьміть який небудь нормальний андроїд баксів за 200-300$ і буде вам щастя

  • Слава Україні! Смартфони MEIZU. На 100% Кращі, ніж конченні айфони. Айфон це понти!

  • Оооо зібрались хейтери айфонів немає коштів чи бажання придбати айфон то мовчіть у всіх різні смаки комусь андроїд до вподоби а комусь айфон скільки можна сперечатись

  • Да прям, а як на цей аілом зробити запис розмов по людському, так як на андроиде!?

  • 1) Не потрібно з айфоном зрівнювати китайщину, зрозуміло, що айфон буде вище цього. 2) Андроід потрібно не замусоряти та час від часу очищати, така специфіка системи, якщо руки зовсім криві до електроніки, то краще взяти кнопочну звонилку

    • Купив флагман з Андрюхою на борту. На той час трохи дешевше айфона мiнi. То вже бiльше року (взагалi нiколи) не чистив i норм, не глючить. До речi, айфони - теж китайщина. Це тобi по секрету.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024