Названо 4 переваги iPhone перед Android-смартфонами, про які ви могли не знати

Альтернатива від Google пропонує більш відкриту платформу, великий вибір смартфонів, найкраще співвідношення ціна/якість, універсальність та налаштування тощо. Але якщо Android настільки добре, що змушує користувачів використовувати iPhone?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хочу відразу зізнатися, відколи я обзавівся технікою Apple повертатися ні до Windows, ні до Android немає ні найменшого бажання. Спробую пояснити, чому.

Швидкість роботи

IOS працює набагато швидше, порівняно з технікою з більш потужними параметрами, але системою Android. Крім того, IOS не зависає. Від слова взагалі – за весь час мій вже старенький айфон 5c потрібно було перезавантажувати лише тричі.

Безпека

Впіймати вірус на IOS дуже проблематично. А на Андроїд, навпаки, дуже легко, по-моєму, для цього досить просто вийти в інтернет. За весь час роботи з макбуком та айфоном я не впіймав жодного вірусу і мені не знадобилося жодної переустановки системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В IOS ви можете легко відрегулювати доступ кожної програми до конкретних опцій – розташування, камери, мікрофону. Для звичайного користувача Андроїд нормальна ситуація, коли проста гра із серії морського бою або пасьянсу знає ваше точне місцезнаходження та зчитує інформацію з мікрофону, камери та інших систем. Це не лише причина зайвих нервів для недовірливих людей, а й серйозне завантаження оперативної пам’яті та причини постійного гальмування апарату.

Ще один аспект безпеки – захист від крадіжки як даних, і самого апарату. І IOS знову в серйозному відриві від зеленої людини.

Робота додатків

Програми на IOS набагато якісніші. Причина в тому, що розміщення в Apple store платне, тому туди потрапляє набагато менше сміття і недоробок. І хоча адепти Андроїда скажуть, що в Айфон все за гроші, відзначу – більшість додатків можна скачати безкоштовно, з можливістю безкоштовного використання. Це відноситься до додатків всіх категорій – ігор, крокомірів, фітнес додатків та багатьох інших.

І ще одне: якщо порівнювати навіть ті самі програми для айфона і для андроїда, то версія для айфона завжди буде якісніше.

Та й виходить більшість програм спочатку для Айфонів і Айпадів. І лише потім з’являється версія для Андроїда. Банальний приклад – такий популярний додаток як Інстаграм, який більше року існував лише у версії для Айфон і лише через рік випустив версію на Андроїд. Причина як опрацювання інструментів для розробки для IOS. Apple створила всі умови для зручності розробників додатків та надала досить широку аудиторію з найактивнішими користувачами.

Підтримка та оновлення

IOS швидше оновлюється. Банальний приклад – анонсована ще торік версія Android 13 і досі перебуває “в режимі очікування”. Чекати на оновлення IOS довго не доводиться. Нова версія виходить регулярно, заздалегідь оголошений день і відразу доступна для всіх користувачів.

А кожен свій айфон компанія Apple підтримує ще через 4 роки через день випуску. Тобто оновитись до IOS восьмої версії змогли навіть власники iPhone4s 2011 року випуску. Те саме було і з iPhone 3GS – можливість оновитися у цієї моделі була до виходу шостої IOS. А ось у Андроїд такої тривалої підтримки старих версій мобільних телефонів немає. Адже техніку на Android випускає більшість світових виробників телефонів та планшетів. IOS ж створювали спеціально для користувачів техніки Apple.

Успішні люди віддають перевагу Apple. І справа не лише у моді чи статусі речі. Справа в тому, що зручність, якість та престиж – тісно пов’язані. Як би не рекламували свою техніку в Apple, без чудової якості, без зручності інтерфейсу, її не купували б. Як стильно вона не виглядала б і як круто не позиціонували б її маркетологи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.