Смартфон працює повільніше. В чому причина?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Усі знають, що техніка не вічна. Вона має свій термін придатності, хоча його ніхто точно не називає. Така сама справа і зі смартфонами. Вони працюють швидко та якісно перші кілька років (2-3), далі потрібно або замінювати, або заплющувати очі на повільну роботу.

Реклама

Найбільше зношується батарея. З часом вона починає швидко розряджатися, не тримати заряд. При цьому починає погано показувати екран, кольори стають не такими, як раніше, а програми запускаються повільніше та ще й зависають. Виробники намагаються різними способами виправляти ці проблеми, але насправді все це тимчасово. Коли смартфон з часом починає гірше працювати, вихід лише один – заміна на нову модель.

Для того щоб телефон працював швидко, йому потрібно постійно оновлюватися і зараз йдеться про операційну систему. Виробники оновлюють її на якийсь час. Хтось більше років, хтось менший. Після цього терміну смартфони продовжують працювати, але вже без нових версій ОС. Виробникам просто не вигідно випускати оновлення для старих моделей. Тим більше, що кожна нова версія потребує певних технічних характеристик, які можуть бути відсутніми на старому телефоні.

Якщо у вас телефон працює добре і ви хотіли б насолоджуватися його роботою якомога довше, тобто кілька варіантів, як допомогти йому в цьому. По-перше, перегляньте всі встановлені програми. Найчастіше буває, що користувач завантажить програму, в результаті скористається ним раз, а далі вона просто займає місце. Такі програми як займають пам’ять, а й знижують продуктивність. Видаліть все зайве.

По-друге, слід очистити смартфон від зайвих файлів. Різні однакові фото з різних ракурсів, відео, які ніколи ніхто не подивиться, і нікому не потрібні скріни – це погіршує роботу смартфона. Перегляньте та видаліть все зайве.

Якщо всі ці способи не допомогли і телефон працює все одно повільно, спробуйте скинути установки до заводських, це повинно допомогти точно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоitech.co.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ