Статті

Якою буде iOS 16? Тут все, що нам відомо

Share
Час читання: 3 хв.

Apple випустила повноцінну версію iOS 15 у вересні 2021 року – з моменту виходу нової OC минуло вже півроку, а вже з’являються чутки про нову iOS 16 . Напевно, Apple не варто випускати оновлення так часто, бо iOS 15 (як і iOS 14) вийшли досить непоганими і стабільними. Проте Apple не може не випустити нову версію, але для початку її варто анонсувати на заході WWDC перед офіційним релізом восени. Давайте розберемося, що вже відомо про дату виходу iOS 16 , які фішки з’являться в новій ОС та які пристрої підтримуватимуть.

Коли вийде iOS 16

У мережі з’явилася інформація про майбутню презентацію WWDC 2022, на якій Apple за традицією анонсує оновлення iOS. Видання MyDrivers заявляє про те , що новий захід відбудеться 6 червня 2022 року . Можливу дату названо з посиланням на відомого інсайдера Джона Проссера. Джерело є відомим, але не найточнішим: проте частка правди в його словах є, адже минулого року цей захід пройшов 7 червня.

Крім iOS на цьому заході Apple анонсує інші свої операційні системи, серед яких iPadOS 16, нова macOS 13 та інші. Незважаючи на те, що WWDC є конференцією розробників, вона привертає увагу фанів гаджетів по всьому світу через анонс нових продуктів від Apple. До речі, цього року очікується презентація нової однокристальної системи, а також нового iMac .

Що нового в iOS 16

Поки точних даних про нову ОС немає, але чутки говорять про те, що нова iOS 16 сильно зміниться . За словами Джона Проссера, iOS отримає великі зміни в інтерфейсі, за рахунок чого стане ще швидше та зручніше. Вже відомо, що одним із нововведень стане нова фішка InfoShack — ті найславетніші інтерактивні віджети, яких нам давно всім не вистачає.

Віджети в iOS 16 нарешті стануть інтерактивними

За допомогою нового набору компонентів користувачі зможуть отримати доступ до інформації прямо з робочого столу, наприклад, регулювати яскравість, перемикати треки і так далі. Apple вважає, що за рахунок цього користувачі заощадять багато часу, запускаючи функції прямо з екрану «Додому». Крім того, вже зараз ходять чутки про те, що віджети InfoShack перебувають у розробці.

Також один із січневих витоків каналу LeaksApplePro свідчить про те, що в iOS 16 з’явиться неоморифізм як у macOS, зміниться зовнішній вигляд ярликів додатків, а у віджетах додадуть управління системними налаштуваннями.

У iOS 16 має оновитися програма «Камера»: цьому сприяла поява «Кіноефекту» в iPhone 13, через що перегортати режими стало дуже незручно. Функцій у «Камері» за останні роки помітно побільшало, а інтерфейс давно не оновлювався – найімовірніше, Apple переробить його.

«Камеру» давно час переробити, бо в додатку з’явилося дуже багато нових фішок

Тим часом з’являються різні концепти iOS 16 . Один із них створив Кевін Кел – свого часу він намагався представити Windows 11 і AirPods 3. Художник поділився своїм баченням iOS 16: у його варіанті в системі також з’явилися живі віджети, а також багатозадачність на кшталт Split View в iPad – фішка, яку вже давно чекають користувачі iPhone.

Крім того, на його думку, iOS 16 могла б з’явитися функція Always On Display як в Apple Watch. А ось які нововведення в iOS 16 могли б з’явитися ще:

  • Бібліотека додатків у Доці : одна з кращих функцій знаходиться далеко, тому є сенс перенести її ближче, щоб мати швидкий доступ.
  • Режим фокусування на головному екрані;
  • Нові кольори в оформленні iOS ;
  • Додаток для аксесуарів Apple , в якому одночасно можна було настроювати Apple Watch, AirPods та AirTag.

Які айфони отримають iOS 16

Про iOS 16 відомо дуже мало, але вже ходять чутки про те, що система буде доступна для пристроїв, в яких встановлений чіп А10 Fusion. Тобто, iPhone 6S, 6S Plus та iPhone SE 1-го покоління вже точно вирушають на спокій. А ось список iPhone, які отримають iOS 16 :

  • iPhone 7 та 7 Plus;
  • iPhone 8 та 8 Plus;
  • iPhone X;
  • iPhone 8 та 8 Plus;
  • iPhone XR;
  • iPhone XS та XS Max;
  • iPhone 11 (всі моделі);
  • iPhone SE 2020 ;
  • iPhone 12 (усі моделі);
  • iPhone 13 (всі моделі);
  • iPhone SE 2022

Дивно, що для iPhone 7 це вже шостий рік оновлення. Мабуть, останній. А ось деякі iPad не отримають iPadOS.

  • iPad mini 4;
  • iPad Air 2;
  • iPad 5;
  • iPad Pro (2015).
Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024

    Експерт порадив користувачам Android обов’язково встановлювати антивірус

    IT-експерт рекомендує встановлювати антивіруси на смартфони з відкритими операційними системами, такими як Android і Linux,…

    24.09.2024