Що найчастіше ламається в iPhone і чи це можна відремонтувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-яка техніка має властивість ламатися. З тієї чи іншої причини, залежно від її типу, ви матимете ризик, що гаджет вийде з ладу. У смартфонів свої ризики, які залежать здебільшого від користувачів. Один більше схильний втопити дорогий гаджет, інший може його розбити, а третій нічого не робитиме, користуватися дбайливо в чохлі, і не виносячи з дому, він все одно зламається. Саме такі випадки є найобразливішими, але не найрідкіснішими. Ми зібрали найчастіші причини поломки і хочемо розповісти вам про них. Але не для того, щоб налякати вас, а скоріше щоб убезпечити. Адже саме наші дії часто призводять до виходу дорогого пристрою з ладу.

Що найчастіше ламається в iPhone

Щоб з’ясувати найчастіші причини поломки iPhone, ми звернулися до наших друзів у сервіс. Ми запитали, з якою поломкою до них звертаються найчастіше, і на підставі їхніх відповідей ми підготували цей матеріал. Поки що ми не беремо для розгляду іншу техніку Apple, але наведені дані можна з певною часткою похибки перенести на телефони інших виробників. У iPhone не так багато специфічних поломок.

Не працює кнопка під екраном iPhone

Здається, що iPhone з кнопкою залишилося не так багато, але вони є, і це часто причина звернення до сервісного центру. Як правило, вона виходить з ладу після падіння (можливо протягом декількох днів після нього) або при попаданні вологи. Ми говоримо саме про старі моделі з кнопкою, а не з сенсором, тому влучення води в них цілком можливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, такі телефони досить старі, і кнопка могла вийти з ладу через природне зношування або знову ж таки через численні дрібні падіння. Відновлення кнопки в переважній більшості випадків неможливе і потрібна її заміна. Заміна кнопки Home в iPhone 6s коштуватиме приблизно 500 грн. Робити це рекомендується лише у професіоналів. Власне, як інші види ремонту.

Чому iPhone перестав заряджатися

Ще одна часта причина, з якою люди звертаються до сервісного центру, досить проста сама по собі. Якщо в техніці є отвір, він обов’язково рано чи пізно заб’ється брудом, а якщо його періодично ущільнювати всередині отвори, то вона заб’є його повністю.

Так і виходить із роз’ємом. Якщо кабель погано вставляється і зарядка не йде або переривається, швидше за все, він сповнений пилу та ворсинок. Можна прочистити роз’єм самому, але робити це треба дуже обережно і не користуватися металевими предметами. Але краще довірити це фахівцям. Коштуватиме це недорого, але ризик пошкодження при цьому зведеться до нуля.

Можливо, пошкоджений сам роз’єм, але це ви точно не зможете діагностувати в домашніх умовах і краще віддати телефон на діагностику.

Телефон став тихо дзвонити чи погано чути співрозмовника

Це ще одна поломка, яка пов’язана із брудом. Грати динаміків забиваються брудом, жиром, потім та іншими неприємними речами. Почистити їх вдома проблематично, тому що всередині них знаходяться грати, і бруд потрапляє всередину сот. Усунення цієї проблеми не дуже дорого. 

Не гасне екран при дзвінку

І таке буває. У цьому випадку проблема, швидше за все, у верхньому шлейфі, який пошкодився під час падіння або постраждав через контакт з вологою. В цьому випадку, ймовірно, буде потрібно його заміну, але це не найдорожча процедура. Точнісінько дізнатися вартість для кожної моделі і чи справді в шлейфі справу можна після проведення діагностики.

FaceID не реєструє особу або не працює

Всередині датчика розблокування на обличчі пари дуже крихких компонентів. Зокрема, призма, яку легко розбити. Але якщо коротко, то ремонт цього компонента досить проблематичний, тому що простою заміною тут не обійтися це елемент безпеки. Але можна поновити його працездатність шляхом локального ремонту. 

Екран не реагує на торкання

У деяких випадках, якщо це сталося раптово, телефон міг зависнути. iPhone зависає рідко, але можна спробувати його перезавантажити. Для моделей з кнопкою треба затиснути одночасно кнопку живлення та кнопку Home, потримавши їх до того моменту, поки не згасне екран. У моделях без Home потрібно затиснути кнопку живлення та збільшення гучності і почекати, поки екран не згасне або не з’явиться зображення яблука (дивлячись, що трапиться раніше). Потім відпускаєте кнопки та чекаєте на завантаження.

Імовірніше, що пошкоджений дисплейний модуль. Найчастіше ця проблема зустрічається в iPhone 6 Plus, який вже став великим, але ще не став міцним і часто гнувся. Наприклад, при носінні в задній кишені. iPhone 6S Plus вже не страждав від цього, як і звичайний iPhone 6. Далі також були проблемні моделі. Наприклад, iPhone 8 Plus часто розбивався екран навіть при невеликому падінні.

Що ще може зламатися в iPhone

З інших частих причин поломок можна назвати непрацюючу камеру або ліхтарик, зависання під час завантаження, непрацюючі кнопки на корпусі, проблеми з сигналом та деякі інші. Більшість їх пов’язані з механічними ушкодженнями. Тут працює просте правило – якщо екран не розбився під час падіння, то це не означає, що з телефоном нічого не сталося. Усередині багато ніжних компонентів, які можуть зламатися або пошкодитися. В результаті телефон або взагалі не працюватиме, або працюватиме гірше.

Також не варто думати, що якщо після падіння у воду телефон продовжив працювати, то все нормально. Під впливом струму плати та шлейфи моментально піддаються дії корозії. Якщо падіння у воду сталося, треба відразу ж вимкнути телефон та віднести його до сервісного центру, де від нього від’єднають акумулятор та прочистять. Багато хто в це не вірить, але якщо що, я вас попередив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.