Статті

Що не варто робити з банківськими картками після закінчення терміну придатності

Share
Час читання: < 1 хв.

Кожна банківська картка має термін дії. Після закінчення карти стає не потрібна. Люди часто роблять помилку і просто викидають її в смітник. Так робити категорично не можна і нижче пояснимо чому.

Клієнти банків не завжди знають, як правильно знищити банківську карту. Саме з цієї причини люди можуть мати багато проблем із картою, про яку давно забули. Не потрібною банківська картка стає з двох причин:

  1. Зникає потреба у користуванні нею.
  2. Вийшов термін придатності.

Якщо у вас перший випадок, слід звернутися в банк, щоб картку повністю заблокували, а рахунок закрили. Після цього обов’язково отримайте довідку щодо відсутності боргу. Це убереже вас від зайвих витрат.

Є безліч випадків, коли клієнт просто викинув картку, а потім отримує повідомлення про заборгованість. Потрібно враховувати, що банк не може знати, чи ви користуєтеся картою або вирішили її утилізувати. Тому і плата за обслуговування, або відсотки (якщо кредитна карта) стягуються далі. В результаті через деякий час людина отримує інформацію про великий борг, про який навіть не підозрювала.

У випадку, якщо термін придатності картки закінчився, слід зробити ті самі дії, які описані вище. Пам’ятайте, що на картах є велика кількість інформації, якою можуть користуватися шахраї.

І останнє, будь-яку карту, яку ви вирішили викинути, перед тим треба нарізати. Таким чином, ви пошкодите магнітну стрічку та інші необхідні деталі.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    TikTok заблокував акаунти російських ЗМІ

    TikTok видалив акаунти російських державних ЗМІ разом з усіма відео, звинувативши їх в участі в…

    24.09.2024

    iPhone з iOS 18 працює на 80 Гц, частота 120 Гц активується лише інколи

    Apple випустила оновлення iOS 18 для iPhone, яке обмежує частоту оновлення дисплея до 80 Гц…

    24.09.2024

    5 несподіваних фактів про Wi-Fi роутер, які вас здивують

    Wi-Fi роутер зараз є майже в кожному домі, і він став таким же звичним пристроєм,…

    24.09.2024

    Свіжі фотографії демонструють оновлення дизайну Galaxy S25 Ultra

    Популярний інсайдер Ice Universe поділився новими деталями про дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra, який може…

    24.09.2024

    Перші покупці iPhone 16 Pro розповіли про реальні проблеми смартфона

    Перші користувачі iPhone 16 Pro виявили проблеми з чутливістю сенсорного екрану. Багато з них повідомляють,…

    24.09.2024

    Названо найбільш продаваний смартфон у першій половині 2024 року

    Дослідницька компанія Omdia опублікувала рейтинг найпопулярніших смартфонів у світі, що відображає сучасні тенденції на ринку…

    24.09.2024