Що не варто робити з банківськими картками після закінчення терміну придатності

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Кожна банківська картка має термін дії. Після закінчення карти стає не потрібна. Люди часто роблять помилку і просто викидають її в смітник. Так робити категорично не можна і нижче пояснимо чому.

Реклама

Клієнти банків не завжди знають, як правильно знищити банківську карту. Саме з цієї причини люди можуть мати багато проблем із картою, про яку давно забули. Не потрібною банківська картка стає з двох причин:

  1. Зникає потреба у користуванні нею.
  2. Вийшов термін придатності.

Якщо у вас перший випадок, слід звернутися в банк, щоб картку повністю заблокували, а рахунок закрили. Після цього обов’язково отримайте довідку щодо відсутності боргу. Це убереже вас від зайвих витрат.

Є безліч випадків, коли клієнт просто викинув картку, а потім отримує повідомлення про заборгованість. Потрібно враховувати, що банк не може знати, чи ви користуєтеся картою або вирішили її утилізувати. Тому і плата за обслуговування, або відсотки (якщо кредитна карта) стягуються далі. В результаті через деякий час людина отримує інформацію про великий борг, про який навіть не підозрювала.

У випадку, якщо термін придатності картки закінчився, слід зробити ті самі дії, які описані вище. Пам’ятайте, що на картах є велика кількість інформації, якою можуть користуватися шахраї.

І останнє, будь-яку карту, яку ви вирішили викинути, перед тим треба нарізати. Таким чином, ви пошкодите магнітну стрічку та інші необхідні деталі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ