Видаліть ці Android-програми, поки вони не вкрали ваші гроші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти з кібербезпеки виявили у Play Store додатки, які могли позбавляти користувачів грошей. Їх вже видалили з магазину, але перевірити їх наявність на смартфоні все ж таки варто.

Top Navigation та Advice Photo Power змогли набрати 500 000+ та 100 000+ установок відповідно. Обидві програми, а також інші подібні до них, мають одну й ту саму мету: підписувати користувачів на підроблені сервіси без їх схвалення або відома, щоб щотижня списувати кілька доларів з їхніх банківських рахунків.

На жаль, це ще не все, що дослідники Dr.Web виявили у Google Play у січні. Багато інших програм намагаються вкрасти особисту інформацію, паролі, номери телефонів і навіть облікові записи Facebook. Тому слід уважно ставитися до установок навіть із офіційного магазину програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.