Що робити, якщо на телефоні зависла гра

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Грати на смартфоні – окремий вид задоволення. Для цього вам не потрібно 3 години, потужний комп’ютер або приставка. Як тільки видається вільна хвилинка, можна сміливо розблокувати телефон та заходити у улюблену гру. Сучасні апарати оснащені настільки потужним залізом, що навряд чи знайдуться проекти, які здатні змусити ваш пристрій класти. Проте, далеко не завжди все залежить від технічних характеристик. Навіть навпаки, найчастіше проблема криється в чомусь іншому. Сьогодні пропоную розібрати найпопулярніші проблеми, з якими стикаються користувачі та обговорити способи їх вирішення.

Я граю на смартфоні щодня по кілька годин і не бачу в цьому нічого соромного. Як говорили великі — найкращий відпочинок — зміна діяльності. Погодьтеся, немає нічого кращого, ніж зарубатися що-небудь після важкого дня і трохи порефлексувати.

Ось тільки іноді трапляється так, що гра на смартфоні глючить і тільки більше виводить зі стану рівноваги. Сподіваюся, що після прочитання цієї статті жодні технічні негаразди вас не торкнуться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гра повільно працює

Перше, що я порекомендував би вам зробити — перевірити швидкість інтернету на вашому пристрої. Знали б ви, скільки разів я скачував собі ігри в літак і лише згодом розумів, що тут потрібен інтернет.

Якщо ви граєте через мобільний зв’язок , а не по Wi-Fi, гра може лагати через поганий інтернет, що надходить, або SMS. Думаю, зараз усі вже знають, що більшість смартфонів бюджетного сегменту не вміють справлятися із двома завданнями одночасно. Так що або ігри, або стільниковий зв’язок.

Як очистити оперативну пам’ять на телефоні

Як я вже казав, більшість нинішніх смартфонів здатні буквально на будь-які завдання. Причому неважливо, використовуєте ви хорошого середнячка або топовий флагман на Snapdragon 888, швидше за все, і той і інший почуватимуться в повному порядку.

Однак якщо ви запустите програму для монтажу одночасно з Genshin Impact, пристрій за це спасибі не скаже. Зрозуміло, що зараз смартфони навчилися завантажувати енерговитратні програми з оперативної пам’яті, але, що називається «про всяк випадок», краще закрийте всі фонові програми.

Якщо ж гра вже зависла, найпростіший шлях – перезавантажити пристрій. Тільки одне велике прохання – не поспішайте запускати іграшку у перші 30 секунд після рестарту. Зачекайте хоча б хвилину, тому що спочатку пристрій повинен підвантажити всі важливі процеси.

Навіщо чистити кеш у телефоні

В принципі, швидкість роботи гри майже ніколи не залежить від кількості кешу на пристрої. Першочергову роль грає обсяг вільної внутрішньої пам’яті. Майже всі виробники мобільної техніки радять залишати хоча б 20% вільного місця. Інакше продуктивність гаджета падає, а значить, гра гальмує . Як краще очистити пам’ять телефону ? Правильно видалити кеш.

Очистити кеш на Андроїд простіше простого:

  • Розблокуйте пристрій.
  • Перейдіть до Установки.
  • Відкрийте розділ Програми, Пам’ять.
  • Подивіться, які програми займають багато місця.
  • Натисніть на потрібну програму і натисніть Очистити кеш.

Лагає гра на Android

Думаю, що всі знають про те, що найкраща перевірка смартфона на продуктивність – це ігри. Тому логічно припустити, що перед початком геймінгу найкраще відключити режим енергозбереження . Таким чином, ви зможете витягнути зі свого гаджета максимальну потужність. Для цього:

  • Розблокуйте смартфон.
  • Відкрийте пункт управління свайпом зверху вниз.
  • Натисніть на піктограму Економія

Там же в Налаштуваннях можете перевірити, чи не встановлено розклад включення даної фішки. Якщо ви граєте часто, найкраще відключити параметр повністю, або як мінімум встановити його в той час, коли ви не збираєтеся грати.

Плюс, перевірте пристрій на наявність оновлень системи. Нерідко буває так, що виробники виправляють недоліки в нових версіях операційної системи. Якщо ж ці поради вам ніяк не допомогли і телефон все одно томозить, рекомендую звернутися до сервісного центру. Фахівець проведе всю необхідну діагностику та скаже остаточне слово.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.