Названо вісім способів прискорити смартфон на Android

З цією проблемою стикається кожен власник смартфона. Гаджет починає повільніше працювати, погано справлятися з поставленими перед ним завданнями, перегріватись. Причиною цього не завжди є несправність, іноді причиною стає неправильне використання телефону. Корисні поради від F1Center допоможуть прискорити роботу смартфона на Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З цією проблемою стикається кожен власник смартфона. Гаджет починає повільніше працювати, погано справлятися з поставленими перед ним завданнями, перегріватись. Причиною цього не завжди є несправність, іноді причиною стає неправильне використання телефону. Корисні поради від F1Center допоможуть прискорити роботу смартфона на Android.

1. Звільніть місце

Кожен смартфон зберігати в собі не тільки важливі дані та програми, але й купу непотрібної інформації. Наприклад, старі фото, резервна копія якого вже давним-давно завантажені в Google Фото. До того ж програма сама пропонуватиме Вам видалити їх. Те саме стосується і давно непотрібних додатків. Саме їхня наявність на смартфоні може викликати його загальмовану роботу. Тому Вам слід переглянути програми, які встановлені на пристрої, та видалити непотрібні. Навіть якщо Вам не вдається видалити якусь програму, але Ви точно знаєте, що вона вам не потрібна, її роботу можна зупинити. Таким чином Ви запобігти його запуску та використання ресурсів вашого телефону. До того ж, не треба забувати про кеш, який також зберігається на Вашому телефоні та може викликати його загальмовану роботу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Скорочення віджетів

Усі ті віджети, які запущені на головному екрані Вашого гаджета, можуть бути корисними, але вони також займають свою частку ресурсів. Тому якщо Ваш смартфон став гальмувати, варто відключити віджети.

3. Відключення непотрібної анімації та переходи

Якщо Ви хочете прискорити роботу свого смартфона, то доведеться відмовитися не тільки від віджетів, а й від різноманітних анімацій та ефектів переходів.

4. Закрийте програми та звільніть пам’ять

Функція багатозадачності дозволяє швидко перемикатися з однієї програми на іншу. Але це означає, що більшість із них може працювати у фоновому режимі, що у свою чергу негативно впливатиме на продуктивність гаджета. Тому закривайте всі програми, якими Ви вже не користуєтесь. Після цього також не завадить очистити кеш. Це можна зробити в розділі «Пам’ять».

5. Перезавантажте смартфон

Це швидкий і простий спосіб виправити загальмованість пристрою. У результаті кеш автоматично очиститься, всі непотрібні завдання зупиняться, а система перезавантажиться.

6. Оновлення програм

Своєчасне оновлення програм на пристрої допоможе не тільки убезпечити смартфон, але й сприяє прискоренню роботи смартфона. Адже, далеко не всі оновлення, повідомлення про які ми регулярно отримуємо, пов’язані з появою нових функцій програми. Новий апгрейд може стосуватися покращення та оптимізації старих функцій. Тому не варто забувати про оновлення.

7. Слідкуйте за витратою акумулятора

До того ж, визначити, який саме додаток згубно впливає на роботу Android-смартфону, можна через налаштування, де в розділі «Батарея» можна детально ознайомитися з роботою акумулятора. Заглибившись у деталі енергоспоживання, Ви дізнаєтесь, які процеси найбільше розряджають вашу батарею. І, відповідно, можуть уповільнювати роботу гаджета. Після цього варто зупинити ці процеси.

8. Скидання налаштувань

Так, іноді, щоб Ви не робили і як би не намагалися, але гальмувати смартфон не перестає. У такому разі, єдиним ефективним способом для прискорення його роботи є скидання налаштувань. Таким чином Ви обнулюєте всі свої дії і повернете смартфон до первісного стану, як на момент покупки. Перед проведенням такої операції обов’язково необхідно зробити резерв копії всіх потрібних Вам даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.