Все про WhatsApp, чого раніше ви могли не знати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

З додатком WhatsApp знайомі майже всі власники смартфонів. Його функції зрозумілі – спілкування один з одним та передача файлів. У цій статті ми розповімо максимально докладно про всі можливості WhatsApp, можливо, щось буде абсолютно новим і корисним, тому читайте нижче.

Реклама

Для початку поговоримо про стандартні функції, якими користуються всі. Люди завантажують собі WhatsApp для листування, дзвінків, надсилання файлів (фото, відео). Ця платформа всі ці дії робить абсолютно безкоштовно. Вам не потрібно платити за завантаження чи користування, або тим більше спілкування. Це і є гарна відмінність від звичайних операторів зв’язку. Все, що потрібне для роботи програми, це мобільний інтернет або Wi-Fi.

Щодо дзвінків. Вони можуть бути аудіо та відео. Також можна говорити з кількома людьми одночасно, утворюючи конференцію. Ця функція зручна для розмов між співробітниками або членами сім’ї, які не разом.

Листування текстовими повідомленнями також може здійснюватися між двома особами або цілою групою. Часто компанії або друзі створюють такі чати для спільного спілкування. Це набагато швидше, ніж писати одну й ту саму інформацію кожному окремо. У самому чаті можна змінювати тему, можна надсилати геолокацію, фото, відео, контакт тощо.

WhatsApp працює абсолютно на всіх телефонах незалежно від операційної системи. Також кожен може встановити його на будь-який комп’ютер та ноутбук. Але врахуйте, що у такій версії дзвінки недоступні, всі інші функції збережені.

WhatsApp зберігає всі листування, можна навіть увімкнути автоматичне створення резервної копії раз на певний період. Буває, що листування випадково вийшло або ви придбали новий телефон, таким чином всі повідомлення можна відновити в повному обсязі.

Всі контакти, які є на телефоні в WhatsApp, автоматично відображатимуться, не потрібно їх вносити до списку. Також будь-якої миті можна заблокувати небажаного абонента. При необхідності пошуку конкретної інформації серед повідомлень, можна написати в пошуку ключове слово і програма знайде все потрібне.

Статистика WhatsApp каже, що понад 2 млрд людей зареєстровано у програмі. З них понад 1 млрд. ним користується щодня. Ця програма поширена по всьому світу (більше 180 країн). Він має своїх конкурентів, але все одно залишається на лідерських позиціях.

Враховуючи таку популярність, розробники просто зобов’язані піклуватися про безпеку своїх користувачів. І вони справляються з цим чудово. Насправді, всі повідомлення, розмови та файли дуже надійно захищені. Доступ до інформації має лише дві особи, які між собою листуються. Навіть сам WhatsApp не має доступу, уявляєте? Весь секрет у наскрізному шифруванні, воно і забезпечує людей такою безпекою. Трохи нижчий захист у групових повідомленнях, але справа не в технологіях, а у великій кількості людей, що спілкуються. Велику роль грає і двофакторна автентифікація. Ніхто не зможе зайти на ваш обліковий запис без одноразового пароля, надісланого на телефон власника.

Програма WhatsApp постійно змінюється, як і решта програм. Поговоримо про це трохи докладніше. Нещодавно стала можливою функція статусу для окремої групи осіб. У налаштуваннях можна вибрати, хто бачить ваш статус. Це можуть бути всі користувачі, лише контакти з телефонної книги або вибрані контакти. Якщо вам потрібно вибрати кілька людей, цей список можна змінювати, зменшувати чи поповнювати будь-якої миті.

Поновилися можливості для дзвінків. Зараз можна одночасно говорити 8 осіб, нагадаємо, що раніше дозволялося лише 4. Це оновлення стосується і відео-, аудіо дзвінків. Якщо користувач розмовляє по телефону і хтось паралельно дзвонить на WhatsApp, то можна втримати перший виклик і відповісти в додатку. Це дуже зручно, адже не потрібно щоразу передзвонювати.

Нещодавно, WhatsApp дозволив своїм користувачам використовувати програму відразу на 4 пристроях. При цьому прив’язка до смартфона не є обов’язковою. Всі повідомлення та дані відображатимуться на всіх пристроях.
Якщо у вас пристрої з різними операційними системами, то з 2021 р. стала доступна функція перенесення даних між різними ОС.

Оновлення у листуванні. У WhatsApp можна ввімкнути повідомлення, що зникають. Це доступно вже давно, але оновився термін. Тепер можна ввімкнути функцію на добу, тиждень та 90 днів. Вимкнути можна вручну будь-коли. Голосові повідомлення тепер можна слухати перед надсиланням. Це дозволяє виправити недоліки у разі потреби.

Адже ви знаєте, що фото можна редагувати в самому WhatsApp? Тепер це є і в комп’ютерній версії. До фото можна додати смайлики, повернути або змінити. Функція заощаджує час і робить листування цікавішим. Окрім цього, якщо вам хтось надіслав відео з інтернету/YouTube або скинули посилання, то не обов’язково відразу на нього переходити. Достатньо зайти в листування та побачити попередній перегляд.

У WhatsApp є й недоліки. Хоча вони незначні, а деякі взагалі не помічають. У програмі не можна надсилати повідомлення людині, яка не зареєстрована в ній. Звичайно, можна надіслати запрошення приєднатися до месенджера. Але чи кожен захоче? Є люди, яким програма не подобається, або ж вони спілкуються в інших.

Також деяким не подобається, що є обмеження за розміром надісланих файлів. Не можна надсилати медіафайли (фото/відео) більше 100 та 16 Мб.

Як бачите, мінуси не вагомі. Адже є великий плюс – безкоштовне спілкування. Оператори часто вимагають чималих грошей за дзвінки та повідомлення. Тут можна дзвонити по відео або аудіо безкоштовно, переписуватися так само. Все, що витрачається, це інтернет. Але можна використовувати Wi-Fi і проблем ніяких не виникне.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоitech.co.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ