Названо п’ять причин нарешті перейти на iOS 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пройшло вже декілька місяців  з моменту релізу iOS 15, але у багатьох, як і раніше, залишаються сумніви в необхідності оновлюватися. За цей час вийшло кілька оновлень: тепер з упевненістю можна говорити, що вам варто оновитися. Нова iOS не отримала серйозних змін, але в ній з’явилися приємні дрібниці, яких швидко звикаєш і більше не згадуєш про iOS 14. Деякі мої друзі не ризикують оновлювати навіть iPhone 11, боячись, що з телефоном щось піде не так. Але ж ми розуміємо, що гірше не буде: чесно кажучи, я не помітив жодного мінуса в iOS 15 за цей місяць. Не плануйте нічого на вечір: здається, ви сьогодні оновлюватиметеся!

Як працює iOS 15 на iPhone SE

Так вийшло, що я випадково оновився до iOS 15 в день релізу: було страшно, що з iPhone SE 2020 щось не піде, але я даремно переживав. Перше, що кинулося в очі – інтерфейс став трохи швидшим в порівнянні з iOS 14. Елементи меню стали швидше: таке відчуття, що iOS 15 вдихнуло нове життя у встановлений A13 Bionic. Перед виходом поновлення я попередив своїх друзів, щоб вони нічого не встановлювали, адже можуть бути помилки. Але вже через пару годин після встановлення нової системи мій друг наслухався розповідей про нову iOS, оновивши свій iPhone 12 Pro. Про що він ні крапельки не шкодує.

iOS 15 не отримала серйозних змін, як кажуть, все скромно та по-сімейному: у цьому є великий плюс. Як правило, після виходу нової iOS розробники додатків випускають купу оновлень в App Store . Їхнє завантаження займає багато часу, але гірше інше — змінюється інтерфейс, розташування кнопок, функції ховають у нові розділи тощо. Завдяки тому, що iOS 15 практично нічим не відрізняється від iOS 14, вам не доведеться страждати через редизайн звичних програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомлення в iOS 15

Приємно, що сам зовнішній вигляд push-повідомлень змінився: вони стали набагато компактнішими, а взаємодіяти з ними можна за допомогою утримання. Деякі спочатку не звернули на це уваги, не побачивши різницю між дизайном iOS 14 та iOS 15. Тепер вони не будуть набридати вам завдяки «Фокусуванню»: вибирайте вбудований план або створюйте свій.

Це не тільки допомагає працювати продуктивніше, але й вирішує питання з дублюванням повідомлень, коли ви використовуєте месенджери на комп’ютері: ваш iPhone точно довше проживе. Я пристосувався включати його під час робочого дня, уникаючи зайвих маніпуляцій із налаштуваннями WhatsApp та Telegram.

Фото в iOS 15

Нещодавно я лаяв Apple за те, що розробники перевантажили галерею зайвими функціями: в iOS 15 вони нікуди не поділися, але з’явилися нові. Наприклад, відображення інформації про фотографію — ось чого точно давно не вистачало в iPhone. А колишні алгоритми стали працювати в рази краще: розпізнавання людей стало точнішим і рідко подвоює тих самих. Крім того, нова фішка, що дозволяє приховувати фотографії з людьми, помітно спрощує взаємодію зі знімками: більше не потрібно видаляти кадри з тими, кого ви не бажаєте бачити. Алгоритми самі їх приховують із добірок. Це справді так: досвід використання показав, що функція працює якісно.

Safari в iOS 15

Оновлений браузер Apple, як і раніше, хороший: угруповання вкладок помітно спрощує використання сторінок, дозволяючи наводити порядок у браузері, а розширення для Safari допомагають поглянути на звичні речі по-іншому: поки розширень не так багато, але серед них можна знайти не тільки блокувальники реклами зберігачі паролів, а також прикольні утиліти для планування дня. Крім того, абсолютно новий досвід у використанні вам дадуть свайпи сторінок – переключатися між ними стало неймовірно зручно.

iOS 15 на старих пристроях

Не варто боятись встановити iOS 15 і на старі пристрої: я оновив старий iPhone SE і жодних проблем також не помітив. Установка нової iOS завжди пов’язана з поганими думками, мовляв, iPhone почне швидше розряджатися чи глючити. Але з iOS 15 повний порядок. Так, функцій в оновленні у «старих» менше, ніж у нових пристроїв, але це відмінний апдейт, який не зробить ваш iPhone гіршим.

На даний момент вийшла iOS 15.1: у цій версії не тільки виправили деякі помилки попередніх версій, але й нарешті включили SharePlay: функцію в FaceTime, на яку чекало багато хто. Я розумію людей, які бояться встановлювати оновлення на свій iPhone: не потрібно нікуди поспішати, щоб ненароком не перетворити свій смартфон на цеглу. Але з iOS 15 все чудово: за місяць активного використання багато хто переконався в тому, що з iPhone не станеться нічого страшного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.