Названо функції, яких ніколи не буде в iPhone

Рік у рік Apple ретельно покращує iPhone і iOS: здається, що міняти вже зовсім нічого, бо iPhone 13 і iOS 15 не так сильно відрізняються від минулорічних ревізій. Це недарма: варто визнати, що у Apple і справді все ідеально. Майже. У глибинах думок користувачів давно вже живуть вельми фантастичні думки про наявність у iPhone та iOS певних фішок, яких, на жаль, ніколи не з’явиться через певні складнощі. Щось пов’язане з економічними витратами, щось із політикою компанії. Коли ви прочитаєте цей текст, зрозумієте, що iPhone справді міг стати ідеальним смартфоном, але наші очікування – це наші проблеми. Що ж можна додати до iPhone?

AirPods у комплекті

Дуже дивна, але відповідна духу часу мрія – AirPods в комплекті з iPhone. Так-так, не дивуйтеся, є справді велика армія користувачів, яка мріє про це. Ще кілька років тому це здавалося реальністю: в iPhone зник роз’єм для навушників, дротові EarPods стали втрачати популярність і в деяких блогах з’явилася версія, що Apple додасть у комплект з iPhone свої бездротові навушники.

А що, цілком логічно? AirPods і так стали народними, а їх наявність могла б виправдати зростання вартості iPhone. Але в компанії робити цього, звичайно ж, не збиралися: комплект став ще біднішим за рахунок навушників та адаптера, коробка схудла вдвічі, а iPhone за традицією став дорожчим. На жаль, навіть стічних AirPods 2 в комплекті ніколи не буде, навіть не чекайте.

Split View на iPhone

Екран смартфону, розділений на дві частини, вже є нормою для Android та для iPadOS. Але в iPhone його, як і раніше, немає і не буде. Користувачі котрий рік чекають, що Apple додасть цю функцію в смартфони, а віз і нині там: за той час, поки ця функція є в iPad, збільшилася і продуктивність смартфонів, і автономність, дисплеї iPhone стали також більшими.

Але навіть в iPhone 13 Pro Max ви будете розриватися між Twitter і Instagram, свайпа відкриті програми туди-назад. Якби компанія хотіла щось змінити, то зробила це раніше. Тім Кук вже сказав, кому слід перейти на Android: можливо, одного разу всім це набридне і станеться найбільша міграція користувачів з iOS на Android.

Складаний iPhone

Нещодавно я розмірковував на тему змін у дизайні iOS: одна з причин, чому зовнішній вигляд операційної системи майже не змінюється – це те, що компанії потрібен відмінний привід для радикальних змін. Складаний iPhone і є тим тригером. Але через якийсь час стало зрозуміло, що його не буде: по-перше, смартфони залишаються нішевими, малопрактичними та ненадійними.

По-друге, Apple ніколи не йде на поводу на ринку, а задає тренди сама. По-третє, хайп навколо доладних смартфонів закінчується швидше, ніж нормальні гості у Дудя – вкладення не відіб’ються, а ще один провальний iPhone після 5С компанії точно не потрібен.

Віджети в Айфоні

Вони з’явилися не так давно, але поки що не являють собою нічого. Єдине, що непогано працює – це віджети погоди та балансу телефону. В іншому вони статичні, ними не можна управляти, а взаємодія зводиться до довгого натискання. Навіть віджети у Windows 7 були цікавішими, ніж у iOS 15 — Apple нічого не хоче з ними робити, і я сумніваюся, що колись вони стануть інтерактивними та динамічними. Поки що вони нагадують картини в кімнаті: вони прикрашають зовнішній вигляд, на них можна подивитися і навіть помацати, але практичної користі обмаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.