Названо п’ять продуктів Apple, які зараз точно не варто купувати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Зараз на ринку досить багато пристроїв, які морально та технічно застаріли. Ні, безумовно, на пару років їх точно вистачить з лишком, але якщо ви збираєтеся купувати собі iPhone або MacBook із заділом на кілька років – ці гаджети я б на вашому місці уникав.

Реклама

iPod Touch купити

Почнемо із банального. Небагато в курсі, але в деяких магазинах все ще красується дідок iPod Touch. Нещодавно останній моделі Айпод виповнилося 1000 днів. Купертинівці представили iPod Touch 7-го покоління ще далекого 2019 року. На даний момент це один із найстаріших продуктів (не рахуючи AirPods 2), який ви можете купити з усієї техніки Apple.

Більшості з нас здається очевидним, що купувати iPod у 2022 році — марнування грошей, але щоб не бути голослівним, наведу кілька аргументів:

  • Чіп A10 Fusion, який був представлений у iPhone 7.
  • 32 ГБ постійної пам’яті у мінімальній комплектації.
  • 4-дюймовий дисплей із величезними рамками.
  • Відсутність захисту від води.
  • Відсутність бездротової зарядки.

Я щиро не розумію, чому Apple досі не прибрала цей пристрій із продажу, але одне знаю точно – купувати його зараз не варто. Так, здається, що він непогано підійшов би для ігор та музики, але друзі є врешті-решт iPhone SE 2020 . На крайній край можна подивитися iPhone на вторинному ринку . Загалом однозначно не рекомендую.

Чи варто купувати iPhone SE 2020

Незважаючи на той факт, що iPhone SE 2020 – дуже непогана заміна iPod Touch , купувати його як основний смартфон у 2022 році точно не варто. Головна причина – автономність. Я розумію, що порівнювати цифри фанати Apple не люблять, але 1821 мАг зараз виглядає просто смішно. Так, багато хто скаже, що оптимізація грає свою справу і мають рацію, але навіть з урахуванням цього — батарея все одно маленька.

З усім іншим справа йде не найкращим чином. Самі подумайте, корпус від iPhone 8, оперативна пам’ятка від iPhone X, процесор від iPhone 11, а камера від iPhone XR. Ні, звичайно, багатьом компактний корпус дуже подобається, але не забувайте, що на ринку досі є iPhone 13 mini. Якщо хочете заощадити – пошукайте iPhone 12 mini. Він виграє у всьому, але найголовніше, житиме набагато довше, бо оновлення отримуватиме ще кілька років, у той час як iPhone SE давно піде на спокій.

Який iPad купити в 2022

Якщо замислюєтеся над покупкою нового iPad, то я, як не дивно, не рекомендую купувати iPad Air 2020. Знову ж таки, не зрозумійте мене неправильно, я сам ним користуюсь і задоволений як слон, але коли на ринок прийшов iPad mini 6, Air відійшов у бік. Для багатьох зараз стоїть чітке завдання купити техніку, яка буде служити довго. Мінік виграє у Еіра за всіма параметрами.

Ми вже не раз розповідали вам про iPad mini 6. Так, у нього є свої істотні недоліки, але він банально новіший. У мініку встановлено новий A15 Bionic, він підтримує функцію «У центрі уваги», є підтримка 5G, що може стати в нагоді на подальшу перспективу. iPad Air виграє виключно за рахунок більшого дисплея. Але тоді простіше взяти класичний iPad і горя не знати. Просто і зі смаком. Хочете потужний планшет – придивіться до iPad Pro.

Чи варто купувати Apple Watch 3

Ось що точно не треба купувати, так це Apple Watch Series 3. Ми з колегами вже не перший рік ставимо питання — чому Apple досі не зняла троячки з продажу. Мінусів у Apple Watch 3 дуже багато, погляньте самі:

  • Величезні рамки.
  • Відсутність багатьох датчиків здоров’я.
  • Урізані циферблати.
  • 8 ГБ вільної пам’яті.
  • Пластикова задня кришка.
Подивіться наскільки Apple Watch 3 програють у решти.

Але все це лірика порівняно з тим, що цей гаджет ось-ось знімуть із продажу. А це вже означає, що Apple Watch 3 не отримуватимуть останніх оновлення WatchOS. Це в свою чергу позначиться на появі нових фішок, які нехай нечасто, але приходять.

Плюс, не забудьте про 8 ГБ вільної пам’яті . Так, для музики вона вам не знадобиться, бо більше 2 ГБ музики на Apple Watch не вийде , але для оновлень точно. Потрібно розуміти, що оновлення прошивки займає місце і 8 ГБ йому банально може не вистачити.

Ні, правда, настав час їх уже прибрати. У своєму недавньому звіті Марк Гурман із Bloomberg вже казав, що Apple Watch 3 зникнуть у 2022 році, і я йому охоче вірю.

Який MacBook вибрати у 2022

Якщо ви уважно стежите за новинами у світі MacBook, то, напевно, вже в курсі про MacBook Pro 13 на M1. Взагалі, Pro 13 – легендарна модель. Усі, чия робота хоч трохи зав’язана на Маку, зазвичай купують саме його. Потужний, легкий, зручний – краса. З переходом на фірмові чіпи Apple випустила два гранично схожі комп’ютери – MacBook Air і MacBook Pro 13. Відразу скажу, рекомендую брати Air.

Air та Pro мало чим відрізняються один від одного. Але відмінності й справді є, але, як на мене, вкрай незначні:

  • У графічному процесорі Air 7 ядер замість 8.
  • У MacBook Air немає кулера.
  • Яскравість екрана 400 ніт проти 500 ніт у Pro.
  • Touch Bar у MacBook Pro.
  • У Pro моделі трохи краще мікрофони та динаміки.

На папері може здатися, що відмінності суттєві, але де-факто в 2021 році багато шанувальників Pro різко перейшли на Air. Причина банальна — він легший, зручніший, дешевший. Я опитав кілька людей, і жодна з них не скаржиться, всі задоволені. Та й мій колега теж пише, що великих змін не помітив. Загалом, рекомендую купувати базовий Air. І в потужності не втратите до ладу, і грошей заощадите багато.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ