Як приховати СМС-спам на iPhone без стороннього софту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
З початку пандемії чимала частина нашого життя перемістилася в інтернет. Цей факт не залишився поза увагою різноманітних рекламників, шахраїв і сумнівних особистостей, які раніше орудували в офлайні. Тепер усі вони перекваліфікувалися і почали прокручувати свої схеми в мережі.

Серед іншого, за останні кілька років кратно збільшилася кількість рекламних та шахрайських СМС-повідомлень. Компанії та окремі суб’єкти купують бази телефонних номерів та розсилають незнайомим людям рекламу своїх товарів та послуг, а також повідомлення з фішинговими посиланнями. Відключити такі розсилки нереально, але можна їх відфільтрувати, щоб не відволікатися від роботи або сімейних справ у будь-якій нісенітниці.

Смартфони від Apple із встановленою iOS 15.3.1 або новішими дозволяють встановити фільтрацію вхідних повідомлень. З одного боку, ви не бачитимете тонну сміття в одній стрічці СМС та iMessage, а з іншого — отримаєте абсолютно всі повідомлення і не втратите щось дійсно важливе.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб настроїти фільтрацію СМС на iPhone:

  • Відкрийте «Параметри» → «Повідомлення»
  • У нижній частині списку в блоці «Фільтри повідомлень» знайдіть пункт «Невідомі та спам»
  • Увімкніть тумблер “Фільтрація по відправнику”.

Готово! Тепер всі вхідні повідомлення будуть автоматично розсортуватися за трьома категоріями: «Всі повідомлення», «Відомі відправники» та «Невідомі відправники». Ці групи можна знайти, якщо відкрити програму «Повідомлення» та натиснути «Фільтри» у верхньому лівому куті.

До речі, деякі сторонні програми можуть пропонувати свої системи фільтрації вхідних СМС в налаштуваннях — наприклад, у мене вже є Яндекс. Якщо ви хочете скористатися їхніми послугами, майте на увазі, що така програма буде отримувати весь вміст ваших вхідних СМС, у тому числі оповіщення про транзакції та коди перевірки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.