Чому Microsoft Edge на Mac кращий, ніж Google Сhrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зізнаюся, за час використання техніки Apple у мене розвинулася якась огида щодо продуктів Microsoft. Ця позиція підкріплюється ще більше у той момент, коли різко виникає потреба у сторонніх пристроях. Мені дійсно простіше відредагувати текстовий документ на своєму iPad, підключивши до нього клавіатуру, ніж торкнутися Windows -ноутбука. З браузерами все те саме. На мою думку, набагато простіше відмовитися від деяких плюшок Google Chrome і залишитися на рідному Safari. Днями я вирішив завантажити на MacBook Microsoft Edge, що називається фаном. Забігаючи наперед, хочу сказати, що був приємно здивований.

Здавалося б, кому при здоровому глузді прийде думка завантажити браузер від Microsoft на Mac . Здається, що це знущання чистої води. Але я вас запевняю, ця програма працює на порядок крутіше знаменитого Google Chrome, хоч і побудовано на тому ж движку Chromium.

Найшвидший браузер на Mac

Для багатьох швидкість завантаження браузера та веб-сторінок є вирішальним фактором при виборі браузера. І тут, у порівнянні з Chrome, Microsoft Edge показує себе краще. Якщо запустити обидва програми майже одночасно, значок Хрома в середньому висить на пару секунд довше, що для мене є значним. Багато в чому я видалив Chrome і користуюся тепер Edge.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Плюс самі сторінки підвантажуються трохи швидше. У Edge всі вкладки на моєму MacBook Pro 2020 відкриваються абсолютно безшовно, як і Сафарі. Без проблем можна друкувати який-небудь текст і зараз перейти на наступну вкладку. Для тих, хто багато працює за комп’ютером, це вкрай важливо.

Безпечний браузер на Mac

Ще один плюс Microsoft Edge – безпека. Якщо ви перейдете в Параметри Конфіденційність , то зверніть увагу, тут існує аж різних 3 варіанти блокування відстеження:

  • Базова . Блокує більшість небезпечних засобів відстеження, але дозволяє інструменти для персоналізації вмісту та реклами.
  • Збаласована . Блокує потенційно небезпечні трекери із сайтів, які ви не відвідували. Контент та реклама будуть менш персоналізованими.
  • Суворо . Блокує більшість трекерів на всіх веб-сайтах. Зверніть увагу, що деякі сайти можуть працювати неправильно.

Я відразу ж включив Сувору , бо дуже не люблю персоналізовану рекламу. На жаль, поки штучний інтелект не здатний видавати реально придатні товари та пропозиції. Єдине джерело якісної реклами для мене – Інстаграм. З жодними обмеженнями поки що не стикався, що не може не тішити.

Також якщо ви перейдете в Параметри Файли Cookie та дозволи сайтів , то зможете налаштувати все вручну. Бажаєте заборонити браузеру доступ до мікрофону? Без проблем. Вимкнути геолокацію? Просто!

У Chrome такого розділу просто немає. Думаю, що багато хто знає про те, що основне джерело доходу Google – реклама. Не дивно, що без спеціальних розширень рекламу заблокувати просто не вийде.

Як настроїти батьківський контроль на Мак

Батьківський контроль у Microsoft Edge теж дуже гарний. Думаю, що у багатьох будинках крім Mac є ще комп’ютер на базі Windows. У Параметрах Edge можна додати кілька облікових записів у розділ Сімейна безпека та обмежити доступ до потенційно неприйнятного контенту. З огляду на те, що Edge є на всіх популярних платформах, це дуже круто.

Щоб настроїти батьківський контроль у Microsoft Edge , вам необхідно:

  • Відкрити Edge на Mac.
  • Далі натиснути на три крапки у правому верхньому кутку.
  • Потім перейдіть до Налаштування, Сімейна безпека.
  • Після цього натиснути кнопку Почати зараз у верхній частині.
  • Потім додати всіх учасників до розділу Family Safety.

Знову ж таки, дуже зручно. Налаштування не доводиться шукати десь у засіках. Все розташовується як на долоні і не потребує безкінечного пошуку. Налаштуйте браузер один раз та користуйтеся з комфортом весь час. Звичайно, на Mac теж існують своя система батьківського контролю, але знати про таку фішку Edge просто необхідно.

Коли ви збираєтеся настроїти батьківський контроль у Google Chrome, Google видає вікно , де йдеться:

Інструменти батьківського контролю не працюють на цих пристроях (iPhone, iPad, Mac). Ти можеш виконати на них вхід до свого облікового запису Google з дозволу батьків. На пристроях діятимуть налаштування відстеження дій, задані у вашому обліковому записі.

Що краще Google Chrome або Microsoft Edge

Між Google Chrome та Microsoft Edge я однозначно вибираю друге. Як аргумент додам ще кілька фішок, які мене приємно здивували в браузері від Microsoft:

  • Функція Продуктивність . Допомагає збільшення часу автономної роботи за рахунок збереження ресурсів. У Google Chrome він доступний лише через спеціальні розширення.
  • Великий вибір розширень . Майже всі розширення, доступні для Chrome, також працюють і Microsoft Edge.
  • Режим читання . Зручна функція дозволяє переглядати сторінку без рекламних оголошень та інших елементів. У Chrome її не вистачає.

Звичайно, Edge не позбавлений класичних вад продуктів Microsoft. Іконки додатків не завжди підвантажуються у належному вигляді, анімації теж іноді підвисають, але вашої уваги він точно вартий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.