Статті

Що потрібно відключити в iPhone для економії батареї

Share

Автономність – це один із головних параметрів будь-якого смартфона, особливо якщо це смартфон Apple. Ви можете не знати, скільки оперативної пам’яті встановлено у вашому iPhone, на якій потужності працює його процесор і навіть скільки балів у бенчмарках він видає, але ви не можете ігнорувати такий показник, як час роботи без підзарядки. У більшості випадків iPhone – крім, хіба що, найновіших моделей – живуть не дуже довго. У найкращому разі це буде повний світловий день роботи, а то й менше. Тому життєво необхідно знати, як легко та просто продовжити автономність iPhone.

Фонове оновлення програм на iOS

Насамперед рекомендую відключити фонове оновлення програму. Ні, ця функція не забороняє їм встановлювати апдейти з App Store. Суть цього механізму полягає в тому, щоб обмежити їхню фонову активність і не дати їм занадто часто оновлювати контент у той час, поки ви їх не використовуєте.

  • Перейдіть до «Параметри» та виберіть «Загальні»;
  • У вікні виберіть “Фонове оновлення”;
  • Тут відкрийте вкладку “Фонове оновлення”;
  • Встановіть галочку навпроти параметра «Вимк.».

Практичного сенсу у фоновому оновленні не так багато, але ресурс батареї відключення цього параметра гарантовано збереже. Не думайте, що це моя особиста вигадка. Навіть Apple обіцяє, що відключення фонового оновлення дозволить збільшити час автономної роботи iPhone без заряджання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оптимізована зарядка iPhone

Наступний крок – перекрити iPhone шляхи для перенасичення акумулятора енергією. За фактом, звичайно, переситити його не можна, але залишення смартфона на зарядці після досягнення ним 100% може бути для нього небезпечним. Це відбувається тому, що акумулятор, повністю заряджений, починає відчувати мікровтрати енергії і намагається їх заповнити, що тягне за собою зниження його ємності.

Щоб цього не відбувалося, потрібно увімкнути оптимізовану зарядку:

  • Перейдіть до «Параметри» та відкрийте «Акумулятор»;
  • Тут виберіть вкладку “Справність акумулятора”;
  • Увімкніть опцію «Оптимізація заряджання»;
  • Незабаром iPhone навчиться розпізнавати час, у який ви його заряджаєте, і відключатиме подачу живлення, наприклад, у нічний годинник, відновлюючи її незадовго до відключення від розетки.

Як вимкнути автовідтворення відео на iPhone

Один з механізмів iOS, який витрачає чимало ресурсів, – це автовідтворення відео. Напевно, ви стикалися з ним, коли відкривали якусь веб-сторінку в браузері, а відео, яке є на сторінці, включалося автоматично. Мало того, що це не завжди зручно, так ще й дуже ресурсно. Тому куди логічніше просто відключити цей параметр.

  • Відкрийте “Параметри” – “Спеціальні можливості”;
  • У вікні виберіть розділ “Рух”;
  • Вимкніть параметр «Зменшення руху»;
  • А потім відключіть «Відеоперегляд автоматом».

Як на айфоні зробити фільм із фото та відео

Дуже важливо відключати ці два параметри, тому що їхня активність гарантовано призводить до підвищеного споживання не тільки енергії, а й трафіку. А якщо він у вас не безлімітний, ви напевно скажете мені спасибі, що я заощадив вам ще й його.

Служби геолокації на Айфоні

Але це все дрібниці. У iOS є цілий розділ із параметрами, робота яких розряджає акумулятор вашого iPhone практично без жодного сенсу. Я говорю про служби геолокації. Вони включають безліч механізмів, частина з яких можна відключити без будь-яких наслідків як для вашої зручності, так і для функціонування iPhone. Головне – не відключайте зайвого:

  • Перейдіть до «Параметри» та виберіть «Приватність»;
  • У вікні виберіть «Служби локацій;
  • Перейдіть донизу та відкрийте вкладку «Системні сервіси»;
  • Відключайте по черзі такі параметри: Геопропозиції, Часові пояси, Аналітика iPhone, Маршрути й дорожній трафік, Вдосконалення карт;
  • А тепер перейдіть в «Важливі місця» та вимкніть їх.

Як вимкнути Привіт Сирі

Ну, і насамкінець я залишив, мабуть, найдратівливіше. Це функція «Привіт, Siri», яка змушує ваш iPhone безперервно слухати вас і мало того, що передавати почуте в Apple, так ще й витрачати енергію акумулятора. Адже як мало ресурсів не споживав акумулятор, цілодобова робота навіть такого простого приладу все одно тягне за собою витрату енергії.

  • Перейдіть до «Параметри» та виберіть «Siri»;
  • Вимкніть параметр “Привет, Siri”;

Вимкнення цього параметра дозволить Siri не шукати підключення до довірених пристроїв у фоновому режимі. Адже, якщо не відключити його, вона час від часу запускатиме пошук, щоб виявити і підключитися до одного з пристроїв, через які можна оголосити про вхідні оповіщення. Втім, якщо ця функція вам дуже потрібна, її відключення можна знехтувати.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024

    Виявлено перший троян для iPhone: ступінь його ризику досі невідома

    Торік, у жовтні 2023 року, на Android з’явився новий троян “Golddigger”, який використовує служби доступності.…

    16.05.2024

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024