Чому варто купити Samsung Galaxy A52 в 2022 році

Вибрати новий телефон складно. Особливо із середнього цінового сегмента. Адже це флагмани однакові, а основна боротьба за споживача йде в категорії 10 – 15 тисяч гривень. Виробники зі шкіри лізуть, щоб запропонувати максимум технічного оснащення та функціональних можливостей за мінімальний прайс. Багато хто банально не розуміє, від чого саме потрібно відштовхуватися. Адже за просунутою начинкою зазвичай ховаються якісь компроміси. Але це не про Galaxy A52.

Galaxy A52 – відмінний претендент на покупку у 2022 році. Незважаючи на те, що в найближчому майбутньому в продаж надійде вже Galaxy A53, сподіватися на нього не варто. Просто беріть торішню модель. Враховуючи, що Samsung навіть відмовилася від Galaxy Note 21, складно сказати, коли вийде A53, та й чи вийде взагалі цього року.

Характеристики Galaxy A52

По перше, Galaxy A52 оснащується більш просунутим залізом, ніж усі його попередники. Апаратну основу смартфона складає процесор Snapdragon 720G, хоча раніше у всіх пристроях серії застосовувалися власні чіпсети Samsung – Exynos. Вони поступалися Snapdragon і за продуктивністю, і за швидкістю оновлення, і за автономністю.

По-друге, Galaxy A52 має гідний для 2022 обсяг вбудованої пам’яті. За бажання ви можете купити версію як на 128 ГБ, так і на 256. Менше в лінійці просто не лишилося. А якщо виберете старшу градацію, то отримаєте ще й удвічі збільшений обсяг оперативної пам’яті. У неї він дорівнює не 4 ГБ, як у базі, а одночасно 8 ГБ. Гідний показник навіть для флагманів.

По-третє, Galaxy A52 вже отримав Android 12. Тобто вам не доведеться довго чекати, доки ваш смартфон оновиться. Ви тільки купите його, дістанете з коробки і активуєте, як повітря вже прилетить файл з оновленням. Усього й треба, що встановити його. Насправді це досить швидко з огляду на те, що флагманські Galaxy S21 отримали апдейт лише кілька тижнів тому.

По-четверте, Galaxy A52 отримає ще дві нові версії Android, а сумарний термін його програмної підтримки складе 4 роки. Якщо ви не в курсі, то минулого року Samsung оголосила про збільшення термінів оновлення більшості своїх смартфонів із двох до трьох років, додавши ще й патчі безпеки протягом останнього, четвертого року. Чи це не круто?

Galaxy A52 — ціна

Незважаючи на те, що з моменту виходу Galaxy A52 пройшло вже досить багато часу, він майже не втратив ціни. Якщо пам’ятаєте, він вийшов у продаж за 15 000 гривень, а сьогодні, майже через рік, оцінюється в 12 тисяч гривень, хоча в минулі часи смартфони дешевшали набагато швидше. Це з дефіцитом комплектуючих, який утворився над ринком і нікуди не збирається йти.

Що це означає? Так, вам доведеться викласти за базову версію Galaxy A52 щонайменше 12 тисячі гривень. Але тут важливо розуміти, що ви платите за стабільний та якісний смартфон, який збереже актуальність ще як мінімум протягом 2-3 років. Але навіть це не найважливіше. Оскільки дефіцит нікуди не подінеться, очевидно, що ціна на смартфони якщо не зросте, то, принаймні, не впаде. А значить, після декількох років використання ви зможете продати його за прайс.

Залишилося вирішити, яку версію брати – на 4/128 чи 8/256 ГБ. На мою думку, найкраще виглядає саме старша модифікація. Все-таки 256 ГБ вбудованого сховища знадобиться вам у більшості завдань. Ви зможете не переживати, що вам потрібно видалити якісь фотографії перед тим, як когось зняти, а також не доведеться чистити кеш Телеграма і Ватсапа.

Тому я б рекомендував брати Galaxy A52 на 8/256 ГБ. Але, як на мене, не соромно заплатити за кожен додатковий гігабайт оперативної пам’яті. Тим більше, що в подарунок ви отримуєте збільшений вдвічі обсяг сховища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.