Статті

Який iPhone купити після Android

Share
Час читання: 3 хв.

Іноді користувачі змінюють iOS на Android і навпаки. Зокрема, у процесі переходу з однієї ОС на іншу цікавий той факт, який iPhone вибрати як найперший. 5 років тому я вибрав iPhone 6 Plus і залишився задоволений покупкою . Добре часи змінилися, а лінійка iPhone стала ще ширшою, починаючи від недорогого iPhone SE 2020 і закінчуючи потужним iPhone 13 Pro Max . Ціни на різні моделі дуже відрізняються – прикро платити велику суму і раптово розчаруватися. Візьмемо кілька найпопулярніших моделей і зважимо всі плюси та мінуси, щоб зрозуміти, який iPhone краще і з чого варто починати знайомство з iOS.

Найдешевший iPhone

На нашому сайті, здається, є взагалі вся інформація про iPhone SE 2020 : це компактний недорогий iPhone з Touch ID і хорошим процесором A13 Bionic, який ще дуже гарний. Рекомендувати цей iPhone до покупки не будемо: у нього надто слабкий акумулятор за мірками 2022 року. В іншому це хороший iPhone для не найвибагливіших людей і, мабуть, найпрактичніша покупка на сьогоднішній день – ціна за стартову версію зі 128 Гб пам’яті вже опустилася до 15 тисяч гривень

До речі, якщо ви не поспішайте з покупкою, перебуваючи лише на етапі розуміння, ймовірно, є резонна причина почекати : вже навесні Apple представить iPhone SE 3 з потужним процесором, покращеною камерою та модулем 5G. До речі, маючи бюджет в 20 тисяч гривень, можна придбати одночасно iPhone SE 2020 і iPad 9 .

Найкомпактніший Айфон

Багатьом читачам iPhone 13 mini бачиться занадто маленьким і іграшковим: минула версія в особі iPhone 12 mini вийшла не зовсім вдалою через не найпотужніший акумулятор, але вже в iPhone 13 mini прикра помилка була виправлена. «Малюк» навіть на другий рік не став бестселером, але , як і раніше, вважається дуже крутим . Жаль, але Apple цього року припинить випуск моделі.

Якщо вам потрібен компактний iPhone, але з потужним процесором, чудовою камерою та Face ID, то придивіться до iPhone 13 mini . А ще – це найстильніший iPhone : минулого року Apple випустила iPhone 12 та iPhone 12 mini у фіолетовому кольорі. Щось підказує, що компанія повторить цей трюк і в 2022 році залишається лише трохи почекати.

Чи варто купувати iPhone XR у 2022 році

iPhone XR, напевно, не варто купувати в 2022 році , але з одним застереженням: якщо ви шукаєте доступний iPhone з усіма сучасними фішками, то цілком можете почати своє знайомство з iOS саме з нього. Наші читачі користуються ним досі і не знають. Вже зараз недорогий iPhone можна знайти за ціною 17 тисяч гривень і навіть нижче, незважаючи на те, що Apple зняла його з виробництва. А якщо ваш бюджет дозволяє, то сміливо купуйте наступника iPhone XR – iPhone 11. Смартфон подобається абсолютно всім: навіть тим, хто ще недавно користувався iPhone SE 1-го покоління .

Найдорожчий Айфон

Якщо вам настільки набридло Android, що ви готові втекти з нього за будь-яку ціну, навіть перевищує 40-50 тисяч гривень, то сміливо купуйте флагманський iPhone 13 Pro Max і не бійтеся розчаруватися: це смартфон з дуже потужною батареєю , величезним дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц і приголомшливою камерою. iPhone 13 Pro Max став культовим мало не в перший же місяць, випередивши з продажу попередні моделі .

На цей iPhone дорівнюють навіть китайські виробники: Honor і Xiaomi на своїх недавніх презентаціях порівнювали свої новинки саме з флагманським смартфоном від Apple. Китайці виявилися кращими на папері, але ми з вами все чудово розуміємо . Це смартфон не на один рік, не два і навіть не на три – запасу потужності в ньому хоч відбавляй, завдяки чому iPhone 13 Pro Max автоматично стає гарним вкладенням грошей. А ще він дуже повільно дорожчає: у разі чого зможете отримати левову частку вкладених коштів.

iPhone 12 в 2022

По осені Apple традиційно прикрила попередню лінійку смартфонів, відправивши під ніж усі iPhone 12 . Це велика прикрість для поточних власників цього смартфона і величезна удача для тих, хто переходить з Android на iOS : смартфон, як і раніше, є у продажу і потихеньку втрачає в ціні. Вже зараз iPhone 12 з об’ємом пам’яті 128 Гб коштує цілком комфортні 26 тисячі гривень, а версія з 64 Гб сховища взагалі можна знайти дешевше 24 тисячі гривень. 2 тисячі – хороша економія, але будьте уважні при виборі обсягу пам’яті в iPhone . У нього відмінний акумулятор на 2815 мА*год, спритний процесор А14 Bionic та великий екран на 6,1 дюйма. Сміливо купуйте цей iPhone, поки він є у продажу – вистачить його надовго.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Розкриті кодові імена для п’яти смартфонів Google Pixel 10

    Компанія Google продовжує активно розвивати свій сегмент смартфонів і не має наміру зупинятися на досягнутому.…

    17.09.2024

    iPhone 16 не справив враження на потенційних покупців, iPhone 15 все ще лідирує

    Кожного разу, коли на ринок виходить нова серія смартфонів Apple, з'являється інсайдер, який обіцяє справжню…

    17.09.2024

    Забудьте про складки: Samsung може випустити телефон, який можна згортати

    Ми знаходимося в епіцентрі конкурентної боротьби на ринку преміум-смартфонів, де такі компанії, як Samsung, Google,…

    17.09.2024

    Десятки рекламних зображень розкрили дизайн Galaxy S24 FE

    Портал Android Headlines опублікував понад 60 детальних рендерів "фанатської" версії Galaxy S24 FE. Більшість зображень…

    17.09.2024

    iPhone 11, 12, 13 і 14 з iOS 18 розряджаються швидше, ніж з iOS 17

    Одне з перших відеопорівнянь часу роботи популярних смартфонів Apple із встановленими iOS 17 та новою…

    17.09.2024

    Вийшла фінальна версія iOS 18 з новими функціями

    Apple анонсувала iOS 18 на Всесвітній конференції розробників 2024 у червні, а вчора розпочалося поширення…

    17.09.2024