Який iPhone купити після Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Іноді користувачі змінюють iOS на Android і навпаки. Зокрема, у процесі переходу з однієї ОС на іншу цікавий той факт, який iPhone вибрати як найперший. 5 років тому я вибрав iPhone 6 Plus і залишився задоволений покупкою . Добре часи змінилися, а лінійка iPhone стала ще ширшою, починаючи від недорогого iPhone SE 2020 і закінчуючи потужним iPhone 13 Pro Max . Ціни на різні моделі дуже відрізняються – прикро платити велику суму і раптово розчаруватися. Візьмемо кілька найпопулярніших моделей і зважимо всі плюси та мінуси, щоб зрозуміти, який iPhone краще і з чого варто починати знайомство з iOS.

Реклама

Найдешевший iPhone

На нашому сайті, здається, є взагалі вся інформація про iPhone SE 2020 : це компактний недорогий iPhone з Touch ID і хорошим процесором A13 Bionic, який ще дуже гарний. Рекомендувати цей iPhone до покупки не будемо: у нього надто слабкий акумулятор за мірками 2022 року. В іншому це хороший iPhone для не найвибагливіших людей і, мабуть, найпрактичніша покупка на сьогоднішній день – ціна за стартову версію зі 128 Гб пам’яті вже опустилася до 15 тисяч гривень

До речі, якщо ви не поспішайте з покупкою, перебуваючи лише на етапі розуміння, ймовірно, є резонна причина почекати : вже навесні Apple представить iPhone SE 3 з потужним процесором, покращеною камерою та модулем 5G. До речі, маючи бюджет в 20 тисяч гривень, можна придбати одночасно iPhone SE 2020 і iPad 9 .

Найкомпактніший Айфон

Багатьом читачам iPhone 13 mini бачиться занадто маленьким і іграшковим: минула версія в особі iPhone 12 mini вийшла не зовсім вдалою через не найпотужніший акумулятор, але вже в iPhone 13 mini прикра помилка була виправлена. «Малюк» навіть на другий рік не став бестселером, але , як і раніше, вважається дуже крутим . Жаль, але Apple цього року припинить випуск моделі.

Якщо вам потрібен компактний iPhone, але з потужним процесором, чудовою камерою та Face ID, то придивіться до iPhone 13 mini . А ще – це найстильніший iPhone : минулого року Apple випустила iPhone 12 та iPhone 12 mini у фіолетовому кольорі. Щось підказує, що компанія повторить цей трюк і в 2022 році залишається лише трохи почекати.

Чи варто купувати iPhone XR у 2022 році

iPhone XR, напевно, не варто купувати в 2022 році , але з одним застереженням: якщо ви шукаєте доступний iPhone з усіма сучасними фішками, то цілком можете почати своє знайомство з iOS саме з нього. Наші читачі користуються ним досі і не знають. Вже зараз недорогий iPhone можна знайти за ціною 17 тисяч гривень і навіть нижче, незважаючи на те, що Apple зняла його з виробництва. А якщо ваш бюджет дозволяє, то сміливо купуйте наступника iPhone XR – iPhone 11. Смартфон подобається абсолютно всім: навіть тим, хто ще недавно користувався iPhone SE 1-го покоління .

Найдорожчий Айфон

Якщо вам настільки набридло Android, що ви готові втекти з нього за будь-яку ціну, навіть перевищує 40-50 тисяч гривень, то сміливо купуйте флагманський iPhone 13 Pro Max і не бійтеся розчаруватися: це смартфон з дуже потужною батареєю , величезним дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц і приголомшливою камерою. iPhone 13 Pro Max став культовим мало не в перший же місяць, випередивши з продажу попередні моделі .

На цей iPhone дорівнюють навіть китайські виробники: Honor і Xiaomi на своїх недавніх презентаціях порівнювали свої новинки саме з флагманським смартфоном від Apple. Китайці виявилися кращими на папері, але ми з вами все чудово розуміємо . Це смартфон не на один рік, не два і навіть не на три – запасу потужності в ньому хоч відбавляй, завдяки чому iPhone 13 Pro Max автоматично стає гарним вкладенням грошей. А ще він дуже повільно дорожчає: у разі чого зможете отримати левову частку вкладених коштів.

iPhone 12 в 2022

По осені Apple традиційно прикрила попередню лінійку смартфонів, відправивши під ніж усі iPhone 12 . Це велика прикрість для поточних власників цього смартфона і величезна удача для тих, хто переходить з Android на iOS : смартфон, як і раніше, є у продажу і потихеньку втрачає в ціні. Вже зараз iPhone 12 з об’ємом пам’яті 128 Гб коштує цілком комфортні 26 тисячі гривень, а версія з 64 Гб сховища взагалі можна знайти дешевше 24 тисячі гривень. 2 тисячі – хороша економія, але будьте уважні при виборі обсягу пам’яті в iPhone . У нього відмінний акумулятор на 2815 мА*год, спритний процесор А14 Bionic та великий екран на 6,1 дюйма. Сміливо купуйте цей iPhone, поки він є у продажу – вистачить його надовго.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ