Як швидко перенести чати WhatsApp з Android на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас є iPhone, швидше за все ви придбали його не відразу. Все-таки це досить дорогий гаджет, купівлі якого зазвичай передують кілька років працювати на Android. Так було в мене та у багатьох моїх знайомих. Так що я приблизно уявляю, що відчувають люди, коли переїжджають з однієї платформи на іншу. Загалом це приємне відчуття. Тому що iOS дуже зручна, логічна та позбавлена ​​більшості проблем Android. Але що робити, якщо ви користуєтеся WhatsApp? Адже офіційних способів перенести листування з Андроїда на iPhone не існує.

Коли я переходив з Android на iPhone, то вже змирився, що мені доведеться залишитись без своїх чатів у WhatsApp. Якщо хтось не знав, то цей месенджер, на відміну, наприклад, від Telegram, не вміє синхронізувати листування між двома пристроями. Тому він використовує резервні копії, що відновлюються з хмари.

Перенести WhatsApp з Android на iPhone

Але на Android копії зберігаються в Google Drive, а на iOS – в iCloud. Через несумісність цих сховищ відновити копію, зроблену в WhatsApp для Андроїд на iPhone не вийде. Втім, це не означає, що перенести листування не можна зовсім. Насправді можна і для цього вам навіть не знадобиться комп’ютер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я знайшов програму Wutsapper, яка дозволяє безпосередньо перенести чати WhatsApp з Android на iOS. Ось як все влаштовано:

  • Завантажте програму Wutsapper собі на Android;
  • Запустіть його, натисніть “Почати” – “Android на iPhone”;

  • Авторизуйтесь у своєму обліковому записі WhatsApp і виберіть, які дані перенести;

  • Підключіть смартфони один до одного кабелем;

  • Авторизуйтесь у WhatsApp на iPhone та натисніть «Почати передачу»;
  • Виберіть «Перенести все» та дочекайтеся завершення процедури.

Як Wutsapper вдається перенести дані WhatsApp, запитаєте? Насправді він працює так само, як настільні утиліти для комп’ютерів. По суті, програма виступає в ролі перекладача. Воно використовує останню резервну копію, яку ви зберегли в Google Drive, дешифрує її, перекладає на «мову», зрозумілу iOS, і зберігає в пам’яті вашого iPhone. В результаті листування переноситься без залишку. Ну майже.

Програма для перенесення WhatsApp з Android на iPhone

Wutsapper добре всім, крім того, що для перенесення всіх даних без винятку він вимагає оплатити підписку. На жаль, розробники не дозволяють купити абонемент на один тиждень або місяць, а вимагають одразу сплатити цілий рік. А коштувати це задоволення недешево – а це майже 30 доларів одним платежем. Як на мене, це досить багато. Мабуть, навіть надто. Але добре, що є варіант не платити.

Якщо у вас не так багато чатів, Wutsapper перенесе їх безкоштовно. Я не дуже активно користуюся WhatsApp, тому в моєму випадку майже все листування було перенесено з Android на iPhone. Причому програма перекинула не тільки текстове листування, а й голосові повідомлення, які я надсилав і отримував, медіа-вкладення, посилання та документи. Тож, по суті, я втратив не дуже багато. Тільки деякі медіафайли передати чомусь не вдалося.

Як не дивно, але розробники WhatsApp досі не навчили свого месенджера передавати чати з Android на iPhone. Хіба тільки можна перенести листування з Айфона на Samsung, але й у дуже обмеженому режимі. По-перше, перенесення проводиться лише у односторонньому режимі. А по-друге, підтримується лише кілька смартфонів бренду — здебільшого флагманських. Так що Wutsapper – мабуть, найкраще рішення на сьогодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.