Названо шість місць, куди точно не варто класти телефон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Здається, що смартфон супроводжує нас скрізь: ми беремо його з собою на вулицю, на роботу, дістаємо в транспорті і навіть іноді беремо з собою в туалет . Звичайно, потрібно обмежувати використання пристрою і, все ж таки, іноді відкладати убік. Як щодо того, щоб відкласти смартфон убік? Ви будете здивовані, але навіть це необхідно робити з розумом, інакше зашкодите телефону, і собі. Склали список місць, куди точно не варто класти смартфон — обов’язково вивчіть наш матеріал і більше не повторюйте своїх помилок!

Реклама

Чому нагрівається телефон

Смартфон протипоказані високі температури. Тому те, що в сонячний літній день встановлюєте його в автомобільний власник, використовуючи навігатор – величезна помилка. Гірше, якщо також підключили його до автомобільної зарядки. Якщо ви вже помітили, що після цього смартфон неможливо тримати в руках, значить, час робити висновки і прибирати його з автомобільного тримача хоча б на годинку. Справа в тому, що зайвий нагрів протипоказаний акумулятору – він просто почне швидше втрачати ємність. Не залишайте телефон на сонці, а якщо вибору немає – хоча б перевертайте його дисплеєм вниз .

Як зламати екран телефону

Колись ламали телефон? Упевнений, поломка була пов’язана з тим, що пристрій упав у воду або на підлогу, а екран прийняв удар на себе. Інша справа, коли смартфон просто виявляється не в той час, не в тому місці. Наприклад, у задній кишені штанів: досить невдало зігнутися, щоб зав’язати шнурки — і ваш смартфон захрумтів. Особливо небезпечно залишати телефон у задній кишені штанів у холодну пору року, адже впасти на п’яту точку не важко.

А ще ніколи не кладіть смартфон на диван, адже ймовірність того, що ви сядете саме неймовірно висока. Те саме правило стосується, коли смартфон лежить на ковдрі – досить раз струшити її, щоб отримати подряпини або тріщини. Здається, від звички брати смартфон із собою у ліжко і зовсім краще відмовитись. Чому? Читайте нижче.

Чи можна класти телефон під подушку

Моя мама зловживає цим правилом, боячись пропустити дзвінок із роботи. На жаль, ця звичка її постійно підводить: вона кладе телефон під подушку і тому смартфон видає тихіший звук, ніж зазвичай. Крім того, експерти рекомендують не класти телефон під подушку через вплив на організм: міф випромінювання, начебто, давно спростовано.

Тільки всі необхідні сертифікаційні дії проводять з відривом півметра. Також зазначається, що електронні пристрої краще відкладати якнайдалі від себе. Ну, а якщо вас це не влаштовує, то хоча б не кладіть телефон, що заряджається, під голову – це чревато перегрівом, про яке написано вище.

Чому не можна носити телефон у кишені

Давайте забудемо про шкоду здоров’ю і просто поговоримо про безпеку смартфона. Чому небезпечно носити телефон у кишені, скажімо, куртки? Все дуже просто: у будь-якому громадському місці ви можете його втратити. Або хтось постарається зробити так, щоб ви його «втратили»: кишенькові злодії є скрізь, а громадські місця — їх стихія. Їх не зупиняє навіть те, що смартфон можна заблокувати віддалено – можливо, за той час, поки ви спробуєте його знайти і виконати необхідні дії, злочинцям вдасться щось дістати.

До речі, все ускладнюється, якщо ви відключаєте важливі функції заради економії заряду батареї. Крім того, смартфон, що лежить у кишені куртки в холодну пору року, схильний до перепадів температур: телефон швидше розряджається , а акумулятор та інші елементи піддаються зносу.

Чому не можна класти телефон на стіл

Розвиток смартфонів і мобільних технологій призвело до появи мобільного етикету – зводу правил, який пояснює, де не можна користуватися телефоном і чому це неприйнятно. Смартфон, що лежить на столі – приблизно те саме, якби ви закинули ноги на стіл або пройшли по будинку в брудному вуличному взутті. Погодьтеся, неприємно, коли співрозмовник постійно відволікається на нескінченні push-сповіщення, а екран смартфона відволікає обох?

У такій атмосфері точно не вдасться нормально поспілкуватися. Крім того, в більшості випадків не можна класти телефон на стіл через те, що його можуть вкрасти – у прямому сенсі, його одного разу вкрадуть прямо у вас з-під носа. Швидше за все, у розблокованому стані. Вам цього не хочеться, правда?

Навіщо потрібна автояскравість

І бонус ще один лайфхак. Мені розповів його один водій, який часто здійснює поїздки у темну пору доби, а на пасажирському сидінні хтось «залипає» в телефоні. Щоразу мій знайомий просить не користуватися телефоном зовсім або зменшити яскравість , тому що це небезпечно.

По-перше, підвищена яскравість дисплея відволікає та злегка засліплює водія. По-друге, коли дисплей світить на максимум, створюється спотворення у бічному склі – водій просто не бачить огляду у правому дзеркалі. Не хочете стати винуватцем ДТП – не заважайте водієві та приберіть смартфон. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ