Як зручно використовувати iPhone та Android одночасно

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Ми вже багато разів розповідали про нескінченне протистояння Android та iOS. Користувачі, як і раніше, принципово недолюблюють смартфони на різних операційних системах і, напевно, дарма: «чистий» Android дуже нагадує iOS, а різні аксесуари для телефонів на сьогоднішній день можна використовувати і з iOS, і з Android. Тим не менш, вважається, що використовувати у зв’язці різні смартфони практично неможливо, адже вони несумісні один з одним. Але і це помилка: є безліч простих способів «подружити» iOS та Android. Розповідаємо, що треба знати та як це зробити.

Реклама

FaceTime для Android

У iOS 15 був зроблений ще крок до кросплатформенності: Apple створила можливість запрошувати користувачів Android-смартфонів та власників ПК на Windows у відеоконференцію. При цьому FaceTime — як і раніше, ексклюзивний додаток для iOS. Як це робиться? Дуже просто. Ви можете поділитись посиланням на виклик FaceTime , яке відкриється у браузері.

Варто обмовитися: власники Android-смартфонів не зможуть скористатися всіма звичними функціями, які є у FaceTime на iPhone, або керувати відеоконференцією, але сама ідея просто супер. Крім того, можна використовувати інші програми для відеодзвінків: наприклад Telegram або Zoom, набір функцій яких не відрізняється ні на iOS, ні на Android.

Де найкраще зберігати файли

Ми вже писали про те, що настав час перейти на хмарні сховища замість карт пам’яті . Якщо у вас є і iPhone, і Android-смартфон, то використання SD-карт вам тільки заважатиме: iPhone ніколи не підтримував їх (і не буде), через що обмін важливими файлами сильно ускладнюється. Як бути в такій ситуації?

Спробуйте використати Google Disk, OneDrive щоб завжди мати доступ до важливих файлів з будь-якого пристрою. Таким чином, ви зможете не тільки користуватися необхідними документами, але й відкривати до них доступ для інших, заощаджувати місце в смартфоні і навіть роздруковувати документ незалежно від того, який у вас смартфон.

Как перенести фото с Android на iPhone

Багато користувачів iPhone, як і раніше, довіряють свої знімки iCloud, завантажуючи туди зайве або, навпаки, найважливіше. Крім того, iCloud Фото дозволяє надавати доступ до вмісту відразу на кількох пристроях Apple.

Як щодо того, щоб розширити взаємодію з пристроями? Спробуйте Google Photography — сховище працює і з iOS, і з Android і дозволяє ділитися файлами з пристроями на різних платформах. Крім того, Google Photo – безкоштовний сервіс для зберігання файлів.

Ще один лайфхак, що дозволяє отримати перенести файли з iOS на Android – це вилучення даних із резервної копії iPhone. Допустимо, ви зробили резервне копіювання перед продажем iPhone або переходом на Android за допомогою iTunes. Як все відновити чи вибрати необхідні фото та відео? Спробуйте програму iMazing : все, що потрібно, це резервна копія, яка зберігається на вашому ПК. Після цього програма дозволить не тільки завантажити фотографії або відео, але й переглянути повідомлення у WhatsApp або iMessage.

Як відкрити відео з iPhone на Android

Apple використовує високоефективний формат для своїх фотографій та відео (HEIF та HEVC відповідно), щоб знизити навантаження на внутрішню пам’ять. На жаль, Android-смартфони не відкривають такі файли безпосередньо. Якщо у вас опинилися і iPhone, і Android одночасно, ви можете це виправити.

  • На iPhone відкрийте Параметри;
  • Виберіть “Камера”;
  • Натисніть «Формати» та виберіть «Найбільш сумісний».

Відтепер ваші фото та відео будуть створюватись у форматі, який відкриється на Android-смартфоні.

Аксесуари для телефонів

Якщо одночасно використовуєте смартфони з різними ОС, то можете не переживати за аксесуари. Вже зараз є чудові пристрої, які підійдуть і Android, і iOS. Серед них: бездротові зарядки, адаптери живлення та навіть навушники.

За допомогою бездротового зарядного пристрою можете не переживати за роз’єм Type-C, якого немає в iPhone: просто покладіть обидва смартфони на зарядну станцію.

Перше, що спадає на думку, коли намагаєшся вибрати хороші бездротові навушники – це AirPods. Чи працюють вони з Android? Так, але не так ідеально. Зате є аналог дешевше – це Beats Studio Buds. Навушники чудово працюють і з Android, і з iPhone завдяки процесору MediaTek, що дозволяє вам без зайвого головного болю перемикатися між двома смартфонами.

Крім того, не забудьте про адаптер для заряджання смартфона. Зараз iPhone комплектується кабелем Lightning/Type-C, так що вам знадобиться один потужний адаптер відразу для обох пристроїв.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ