Як збільшити час роботи Android-смартфону без підзарядки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасний світ побудований так, що без смартфона не обійтись і дня. Зв’язок, новини, оплата та потрібні програми розміщуються в один носій – телефон. Але постійне використання гаджета швидко садить батарею. Одна з найпопулярніших проблем користувачів Android – смартфонів: продовження часу роботи акумулятора без зарядного пристрою. Є кілька моментів, яких можна вдатися, знаючи, що попереду насичений графік і без телефону не обійтися, а можливості підзарядити не буде.

Енергозберігаючий режим

При дуже низькому рівні заряду в першу чергу варто вибрати цей режим. Але і, не чекаючи на розрядку батареї, навіть при її повному заряді, це допоможе продовжити роботу гаджета. У такому режимі зменшується продуктивність акумулятора, тьмяніє екран і перестають працювати у фоновому режимі програми. Щоб увімкнути цю функцію, потрібно в розділі налаштувань вибрати “Батарея”. Можливе налаштування режиму автоматично, ознайомлення зі списком програм енергоємних та приблизний час про закінчення роботи батареї.

Яскравість дисплея

Велике споживання енергії припадає на екран. Залежно від його діагоналі та яскравості, якщо смартфон не використовується часто при яскравому сонці, варто налаштувати цей режим на менший показник. Це робиться в налаштуваннях екрана або на панелі повідомлень, опустивши вниз «шторку» робочого столу. Можна настроїти цю функцію на автоматичний режим або періодично регулювати залежно від місця використання телефону та освітлення. Тут головне, щоб повідомлення та інша інформація залишалися добре читані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Геолокація

Ця функція використовує багато енергії. Можна вимкнути її зовсім у налаштуваннях «Місце розташування» або «Геолокація» або виставити вручну, залишити або вимкнути в тих програмах, де потрібно. У розділі «Дозвіл додатків» знаходиться «Ваше розташування», де відкривається програмне меню з доступом до геолокації. Наприклад, важливі програми, як «Карти» або «Таксі», не слід вимикати. У самому налаштуванні геолокації є вибір режиму визначення місця розташування. Там можна вибрати «Економія батареї».

Вібровідгук та вібросигнал

Вібрація на додаток до звуку – це зручно. Але вона садить заряд батареї. Тому якщо хочеться продовжити час заряду, краще відмовитися від цієї функції.

Непотрібні програми

Існують програми, завантаження яких було давно, і використовувалося воно всього один або два рази. Одна програма на робочому столі не використовує багато місця та енергію. Але слід враховувати, що періодично відбуваються якісь оновлення або його синхронізація з обліковим записом. Тому такі програми краще видаляти.

Живі шпалери

Такі шпалери, безумовно, цікавіші за звичайні картинки. Але їхнє встановлення на смартфоні не раціональне. Вони споживають багато енергії, ресурс акумулятора зменшується та перевантажується система. Їх краще залишити для завантаження на монітор гаджетів більше.

Вимкнення екрана

Після використання гаджета екран ще довго залишається включений. Ця функція енерговитратна. Уникнути цього можна вибравши в «Сплячому режимі» час, через який екран гасне, якщо телефоном не користуються. Наприклад, скоротити час із 1 хвилини до 15 секунд.

Ці поради допоможуть продовжити ресурс батареї та час роботи гаджета між підзарядками. А головне, не змусять переживати у відповідальний момент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.