Статті

Найкращі смартфони від Apple: який iPhone вибрати?

Share
Час читання: 5 хв.

Дуже складно вибрати найкращий iPhone , особливо якщо ви хочете використовувати його як святковий подарунок. Щоб по-справжньому отримати максимальну віддачу від своєї покупки, вам необхідно переконатися, що ви купуєте смартфон від Apple , який повністю відповідатиме вашим потребам, спробуємо допомогти вам у цьому.

На даний момент є багато цікавих варіантів, завдяки новій лінійці iPhone 13 , очолюваній 6.7-дюймовим iPhone 13 Pro Max , який, безумовно, є найкращим смартфоном, коли-небудь виробленим Apple .

Але інші моделі цієї лінійки самі по собі можуть вразити. Тому в наші дні найбільша складність полягає не в тому, щоб вибрати відмінний iPhone , а в тому, щоб поточних запасів нових смартфонів вистачило для покупки.

Будь-який iPhone 13 буде чудовим смартфоном, але ваш найкращий варіант не обов’язково повинен обмежуватися останніми моделями. Apple досі успішно реалізує деякі зі своїх старих iPhone за зниженими цінами, що робить їх придбання вигіднішими, ніж раніше.

1. iPhone 13 Pro Max

Немає нічого кращого iPhone 13 Pro Max , кращого смартфона, який зараз пропонує Apple – майже ідеальний пристрій. Виберіть будь-яку характеристику в смартфоні та iPhone 13 Pro , ймовірно, буде домінувати в ній.

У цьому смартфоні використовується адаптивний дисплей, який може автоматично змінювати частоту оновлення від 10 Гц до 120 Гц залежно від завдань.

А поєднання більш ємної батареї і приголомшливого процесора A15 Bionic дозволяє iPhone 13 Pro Max виходити переможцем за часом автономної роботи серед багатьох смартфонів з таким розміром екрану.

Всі ці функції вражають, але по-справжньому чудовим технічним аспектом iPhone 13 Pro Max є його камери. Система камер зберегла той же дизайн із трьома об’єктивами, але Apple застосувала тут більші сенсори, щоб захоплювати більше світла.

Ширококутний об’єктив особливо добре навчився підбирати кольори та деталі на темних ділянках знімків, а телеоб’єктив тепер підтримує 3-кратний оптичний зум.

Щоб знайти якісь недоліки в цьому смартфоні, потрібно сильно постаратися і в основному вони пов’язані з тим, що ми хотіли б бачити в iPhone 13 Pro Max , наприклад, Touch ID . Але наявні в ньому функції все одно справляють враження і підтверджують, що Apple не дарма займає місце провідного виробника смартфонів.

2. iPhone 13

Найкращим iPhone для більшості людей стане iPhone 13 , тому що в ньому дотримується баланс доступної ціни з деякими визначними характеристиками.

Віддавши перевагу звичайному iPhone 13 , ви не отримаєте дисплея з адаптивною частотою оновлення, яка доступна в Pro версії, але тут достатньо інших чудових функцій, щоб зробити iPhone 13 гідним оновленням будь-якого попереднього смартфона від Apple .

Одна з найкращих особливостей цієї моделі – це обсяг вбудованої пам’яті: нарешті Apple оснастила 128 Гб базову модель. Процесор A15 – той самий, що і в моделях iPhone 13 Pro – продовжує ставити темп для мобільних процесорів, дозволяючи iPhone 13 перевершувати будь-який Android пристрій.

Як і у випадку з будь-якою моделлю цієї лінійки, справжня родзинка тут – камери. У iPhone 13 , як і раніше, є два основні об’єктиви, але у них більші сенсори, що має покращити якість фотозйомки при слабкому освітленні.

Більш того, Apple додала сюди ряд обчислювальних функцій, наприклад, таких як кінематографічний режим, який автоматично перемикає фокус при зйомці відео.

3. iPhone 13 Pro

IPhone 13 Pro у всіх відносинах майже такий же смартфон, як iPhone 13 Pro Max , тільки трохи менше за розміром і на 100 доларів дешевше.

На відміну від попередніх років, коли більша версія з приставкою Pro Max мала явні переваги, ці дві моделі iPhone 13 Pro практично ні чим не відрізняються. Таким чином, ви вибираєте лише зручний для себе розмір, і для багатьох це буде варіант Pro із діагоналлю 6.1 дюймів за меншою ціною.

За ці гроші ви отримаєте такий же, як у iPhone 13 Pro Max дисплей з адаптивною частотою оновлення, і не менш ємну батарею, яка забезпечує прекрасний час автономної роботи.

Удосконалена система камер iPhone 13 Pro Max також використовується і в iPhone 13 Pro , включаючи потужні програмні функції, такі як кінематографічний режим.

Тому, якщо вам потрібен найкращий функціонал, який пропонує Apple у своїх нових смартфонах, але за меншого, ніж у величезного iPhone 13 Pro Max розмірі, зверніть свою увагу на iPhone 13 Pro .

4. iPhone 13 mini

IPhone 13 mini – найпотужніший компактний смартфон з будь-коли створених Apple , саме завдяки процесору A15 Bionic , який використовується у всіх моделях iPhone 13 .

А це означає, що найкраща продуктивність у смартфоні тепер доступна в 5.4-дюймової моделі від Apple , яка також є найдешевшим продуктом у новій лінійці iPhone 13 .

Компактні смартфони можуть підійти не всім, і тут немає адаптивного регулювання частоти оновлення екрану, яка є в моделях iPhone 13 Pro , але iPhone 13 mini має свої плюси.

У ньому та сама система камер, що і в iPhone 13 , та сама з більшими сенсорами, які пропускають більше світла. Дисплей яскравіший, ніж екран iPhone 12 mini , а час автономної роботи збільшено, хоч і незначно.

Крім того, він може стати останнім смартфоном від Apple з приставкою ” mini “, якщо вірити чуткам про майбутні плани розвитку iPhone . Що тільки зміцнює унікальність позиції смартфона iPhone 13 mini .

5. iPhone 12 mini

IPhone 13 mini чудовий компактний смартфон, але якщо ви хочете щось трохи дешевше придивіться до iPhone 12 mini . Він на рік старший, але має цілком актуальні характеристики.

Процесор A14 використовується у всій лінійці iPhone 12 , а основні камери iPhone 12 mini нічим не поступаються тим, що є у більшого iPhone 12 . Крім того, тепер він на 100 доларів дешевше, оскільки поступився місцем більш нової моделі – iPhone 13 mini .

Як і решта лінійки iPhone 12 , iPhone 12 mini має підтримку мереж нового покоління 5G з усіма різновидами, включаючи частотний діапазон mmWave 5G , що особливо вражає, враховуючи кількість антен, які Apple довелося розмістити всередині такого компактного смартфона.

В цілому, iPhone 12 mini – один з найкращих iPhone , тому що його дизайн дуже свіжий. А додавання фіолетового варіанта до вихідних п’яти кольорів дає вам ще одну перевагу у виборі iPhone , що відповідає вашим конкретним уподобанням.

6. iPhone 12

IPhone 12 зібрав у собі найкращі технічні аспекти iPhone 12 Pro , але за менші гроші – ця модель тепер коштує на 300 доларів менше, ніж смартфон із приставкою ” Pro “, таке зниження ціни було викликано випуском iPhone 13 . Але ви не втратите більшість функцій, вибираючи цей доступніший iPhone .

Зрештою, iPhone 12 має той же процесор A14 Bionic і широкі можливості підключення 5G , що і дорожча модель з приставкою Pro . iPhone 12 має лише дві основні камери, але вони працюють краще, завдяки вдосконаленню програмного забезпечення, зробленому Apple .

Новий 7-елементний об’єктив на основній камері у поєднанні зі збільшеною діафрагмою знімає більш якісні фотографії при слабкому освітленні та чіткіші зображення в цілому.

РК-дисплей, який Apple використовувала в попереднику iPhone 12 , замінено 6.1-дюймовим OLED -екраном, тобто технологія стала новішою, а розмір смартфона не змінився.

У базовій моделі ви, як і раніше, обмежені 64 Гб вбудованої пам’яті, і в комплект поставки смартфона не входить зарядний пристрій, але в іншому він чудово доповнює лінійку iPhone . До того ж, Apple нещодавно додала фіолетовий колір до п’яти інших кольорів iPhone 12 .

7. iPhone 11

IPhone 11 давно перестав бути новинкою, тому що Apple випустила два наступні покоління смартфонів після дебюту цього пристрою у 2019 році. Але він, як і раніше, доступний у продажу і його ціна зараз стала значно нижчою.

При цьому він оснащений процесором A13 Bionic , який набагато продуктивніший, ніж процесори багатьох Android смартфонів. Як і у випадку з iPhone 12 , в ньому немає спеціального телеоб’єктиву, оскільки iPhone 11 оснащений ширококутним та надширококутним об’єктивами з роздільною здатністю 12 Мп.

Тим не менш, він підтримує ті ж ефекти камери, що й інші смартфони лінійки iPhone 11 , включаючи портретні знімки, надширококутні селфі та нічний режим для отримання чудових фотографій при слабкому освітленні.

Ви також можете розраховувати на більш ніж 11 годин автономної роботи iPhone 11 , хоча вам доведеться окремо докупити адаптер для швидкого заряджання, щоб зарядити акумулятор на максимальній швидкості.

8. iPhone SE 2020

Apple відродила iPhone SE через чотири роки після випуску оригінального недорогого компактного смартфона. IPhone SE 2020 трохи більше, ніж раніше – 4.7-дюймовий дисплей і форм-фактор знятого з виробництва iPhone 8 , але він зберіг низьку ціну, яка сподобається шанувальникам iPhone .

Не тільки ціна робить iPhone SE таким привабливим. Смартфон працює на тому ж процесорі A13 , що і iPhone 11 , тому iPhone SE буде актуальним ще не кілька років, особливо з огляду на те, що регулярні оновлення iOS додають нові функції.

У цьому смартфоні тільки одна основна камера, але вона дуже добротна і доповнена нейронним двигуном на процесорі A13 , щоб чіткіше обробляти ваші фотографії за допомогою штучного інтелекту.

Як показують тести батареї iPhone SE 2020 , це не самий довгограючий iPhone і хотілося б, щоб його камера підтримувала нічний режим. Але якщо вам потрібна продуктивність преміум-класу в смартфоні, що зручно вміщується в одній руці, iPhone SE 2020 створений спеціально для вас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Представлено HMD 110 та HMD 105: нові смартфони для літніх людей з вологозахистом та USB-C

    Компанія HMD Global, яка відома своїми пристроями під брендом Nokia, випустила два нові кнопкові телефони…

    26.06.2024

    Інсайдери показали Apple Watch X з 2-дюймовим дисплеєм на CAD-рендерах

    Чутки свідчать, що Apple планує суттєво оновити Apple Watch до десятої річниці пристрою, і 91mobiles…

    26.06.2024

    ChatGPT для macOS став доступним для всіх користувачів без обмежень

    Компанія OpenAI оголосила, що додаток ChatGPT для Mac став доступним для всіх користувачів. Хоча додаток…

    26.06.2024

    Canalys опублікував новий рейтинг продажу повністю бездротових навушників

    У першому кварталі 2024 року компанія Canalys опублікувала список найбільших поставок бездротових навушників в материковому…

    26.06.2024

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024