Без категорії

Чому не варто купувати оригінальні аксесуари Apple

Share

Apple не випускає дешевих товарів. Це негласна позиція компанії, де будується її авторитет. Високі ціни, з одного боку, дозволяють їй випускати якісні товари, а, з іншого, не дають їм скочуватися в ширвжиток, який може дозволити собі будь-хто. Але Apple забула, що вона не Vertu, і, якщо вона не почне робити хоча б аксесуари до своїх товарів доступнішими, то споживач просто піде до конкурентів. Серед китайських виробників таких навалом. Тому я вже давно відмовився від офіційної периферії Apple і зробив ставку на АліЕкспрес, де повно аксесуарів, за якістю не гірше оригінальних, але куди більш дешевих.

Не лякайтеся: я не радитиму вам шлак, який неприємно навіть у руки взяти, не кажучи вже про те, щоб його використати. Натомість я запропоную вам аксесуари, які: а) максимально наближені за якістю до оригінальних та б) відзначені високими оцінками користувачів, які їх вже придбали та встигли сформувати про них своє враження. Потім дякую скажете.

Кабель Lightning Type-C

Найкраще купувати кабель у тканинному обплетенні — він менше схильний до зносу

Насамперед рекомендуватиму вам придбати Lightning-кабель . Як відомо, фірмові дроти Apple мають властивість зношуватися за лічені місяці, тому краще брати що-небудь на стороні, і бажано в тканинному обплетенні. Такі рішення показують себе куди більш стійкими до зовнішнього впливу і практично не стираються з часом, не кажучи вже про те, що коштують вони здебільшого набагато дешевше за оригінальні кабелі.

Ось такий кабель Lightning-USB-C від Baseus відповідає всім критеріям, які пред’являються до таких аксесуарів. По-перше, він має сертифікацію MFi, отже, повністю безпечний. По-друге, він підтримує стандарт USB-PD, а значить підходить для використання в парі з високопотужними блоками живлення. Ну, і по-третє, він дешевий. За метровий варіант ви заплатите всього біля 120 грн.

Зарядний блок для iPhone

Зарядні пристрої для iPhone , які Apple випускає сама, – це окремий вид обдирала. Я розумію, що компанія робить їх з дотриманням усіх необхідних вимог безпеки, але інші виробники випускають не менш якісні рішення. При цьому вони якось примудряються встановлювати на свою продукцію більш доступні ціни. Якщо у Apple 20-ватний блок живлення коштує 800 грн, то Ugreen його без знижок можна купити за 300 – 400 грн.

Зверніть увагу на блок живлення. Як на мене, це ідеальна альтернатива оригінальній моделі. Він має вихідну потужність 20 Вт, підтримує стандарти Quick Charge 3.0 та 4.0 , а також USB-PD та має сертифікацію MFi. Я сам користуюся таким зарядником і не знаю лиха. Він заряджає і iPad, і iPhone, і якщо виникає така необхідність, то й інші пристрої. Завдяки універсальному роз’єму USB-C до нього можна підключити будь-який кабель.

Купити китайську MagSafe

З виходом iPhone 12 компанія Apple презентувала нам умовно бездротовий зарядник MagSafe , який кріпиться до всіх нових iPhone на магнітах і заряджає їх на потужності 15 Вт. Це відносно швидка зарядка, оскільки від звичайних бездротових зарядних станцій смартфони Apple заряджаються лише за 7,5 Вт. Але ви бачили, скільки коштує цей MagSafe ? Цілих 1400 грн! Адже можн а непогано заощадити, купивши на АліЕкспрес його репліку.

Ось ця штуковина сміливо може замінити вам оригінальний MagSafe. Благо вона і виглядає так само, як оригінал, і потужність має ідентичну – 15 Вт. Очевидно, що цей зарядник не має сертифікації MFi, але краще за будь-які «корочки» на користь його надійності та безпеки говорить високий рейтинг на AliExpress і більше шести сотень позитивних відгуків. Користувачі пишуть, що цей MagSafe нічим не відрізняється від оригіналу ні за сприйняттям, ні за функціональністю. Тож можна брати.

Китайський чохол для iPhone

Чохли Apple – справжній знущання. Чомусь у Купертіно вирішили, що можуть просити за силіконові кейси із пластиковою основою всередині по 800 грн. Можливо, вони якісь особливо якісні? А ось і ні. Я користувався такими і можу сказати, що кольорові чохли швидко брудняться, причому відтерти їх вже не виходить. А шкіряні не благородно старіють, як їм і належить, а просто стираються, а їхня окантовка відривається безповоротно.

Звичайно, платити такі гроші за звичайний чохол для iPhone немає жодного сенсу. Куди економніше і правильніше взяти такий кейс. Тут ви можете вибрати колір на свій розсуд, а в асортименті продавця доступна купа варіантів під різні моделі iPhone. Тут навіть є чохли для iPhone 5 та iPhone 6, не кажучи вже про новіші. А коштують вони справжні копійки – в районі 80 – 100 грн. залежно від моделі, для якої ви купуєте чохол . Такі можна без зазріння сумління міняти щомісяця.

Ремінець для Apple Watch

Незважаючи на те, що ремінці для Apple Watch зношуються не так стрімко, як чохли для iPhone , купувати їх за офіційний прайс я б не став. Занадто вже багато за них просить Apple. Адже абсолютно необов’язково витрачатися на ремінці та браслети на повну. Завжди можна заощадити, якщо купувати їх на Аліекспрес. Добре, що якість китайських підробок знаходиться на досить високому рівні, а ціна виявляється нижчою в десятки, інколи ж навіть сотні разів.

Якщо боїтеся нарватися на шлак, купуйте у перевірених продавців на зразок цього. Тут більше 40 тисяч замовлень і майже 9к відгуків із середньою оцінкою 4,9 балів з 5. Це дуже серйозний показник, який дуже важко не впустити. В асортименті є і силіконові ремінці для Apple Watch різних кольорів від 50 гривень, і шкіряні, навіть копії оригінальних браслетів типу міланської петлі. Загалом кожен знайде щось собі до душі. А оскільки ціни тут просто непридатні, можна замовити кілька варіантів на вибір.

Як підключити навушники до iPhone

Коли Apple випустила в продаж перехідник з Lightning на міні-джек за 300 грн, багато хто подумав, що це жарт. Ну не може ця маленька штуковина коштуватиме таких грошей. Але виявилося, що таки може. Принаймні Apple. Але, звичайно, ніхто при здоровому глузді не буде платити таку суму за непрямий, по суті, аксесуар. А воно й не потрібне. Адже на Алі є абсолютно ідентичні зовні та функціонально аналоги у 8-10 разів дешевші.

Суть цього перехідника полягає лише в тому, щоб підключити на iPhone навушники з роз’ємом 3,5 мм. Звісно ж, така штука не повинна коштувати дорого. А ось 50 гривень за неї викласти зовсім не шкода. При всій доступності цей адаптер має вбудований ЦПУ, тому ви зможете підключати до iPhone навіть Hi-Fi-навушники і слухати музику без втрат якості в Apple Music. А за використання бездротових «навушників» такої можливості немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Apple
  • Останні записи

    HarmonyOS може втратити вихідний код Android і Linux: що це означає для Huawei?

    Компанія Huawei планує до кінця року випустити нову лінійку флагманських смартфонів Mate 70. Крім цього,…

    17.06.2024

    У мережі з’явилися офіційні характеристики Galaxy Z Flip 6

    Samsung планує представити свій наступний смартфон Galaxy Z Flip 6 на майбутньому заході Galaxy Unpacked,…

    17.06.2024

    Samsung залишається на вершині ринку смартфонів у Європі, а Xiaomi та Redmi входить у топ-10

    На початку 2024 року європейський ринок смартфонів показав помірне зростання, збільшивши постачання на 2% порівняно…

    17.06.2024

    iPhone 15 застарів ще до виходу iPhone 16 без підтримки розумного ШІ від Apple

    В останні роки новини Apple вже не приваблюють десятки мільйонів людей по всій планеті, але…

    17.06.2024

    Меню «Пуск» у Windows 11 стане ще зручнішим завдяки новим оновленням

    Microsoft випустила чергове тестове оновлення ОС Windows 11 під номером 22635.3785, яке стало доступним у…

    17.06.2024

    Apple Watch 10 зазнають значних змін, але є і мінуси

    Компанія Apple має намір переробити корпус майбутніх ювілейних Apple Watch. Про це пише MacRumors. Свіжим…

    17.06.2024