Як зберегти акумулятор смартфона на довгі роки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Через деякий час після покупки будь-який гаджет, який містить акумулятор і яким ви активно користуєтеся, починає відчувати проблеми з батареєю. На жаль, поки що технології ще не розвинулися до стадії, коли акумулятори можуть показувати 100% працездатність роками. Та й не вигідно це виробникам — до того ж смартфони часом морально старіють дорогою з магазину додому. У бюджетних пристроях навряд чи будуть якісні батареї, але є кілька способів, які допоможуть уповільнити деградацію акумулятора.

Реклама
  • Заряджати гаджет краще зарядним пристроєм. Але є проблема — багато виробників випускають смартфони без блоку живлення. У цьому випадку краще взяти зарядник дорожче. Можна придбати професійний зарядний пристрій з кількома портами та підключати до нього всі пристосування.
  • Підключайте смартфон тоді, коли рівень заряду буде 20%. Не тримайте пристрій на зарядці. Справа в тому, що якщо гаджет буде підключений до ЗП, то виникають так звані гойдалки – пристрій буде розряджатися на частку %, потім контролер знову його заряджатиме. Такий режим не буде корисним для акумулятора.
  • Дотримуйтесь температурного режиму та не ставте сильно гарячий смартфон на зарядку. Температура понад 60* губить батарею. Не забувайте про те, що пристрій гріється від яскравого екрану та самої начинки – процесора, модуля зв’язку та інших мікросхем. Дзеркально впливає і негативна температура – після морозу потрібно дати смартфону півгодини відстоятися і лише тоді підключати провід.
  • Під час гри, якщо пристрій нагрівається, теж не варто його одночасно заряджати. Сам акумулятор під час своєї роботи виділяє тепло. Як уже писав вище, гріються й інші модулі пристрою і всі разом вони створюють несприятливе середовище не тільки для батареї, але і для процесора. Бувають ситуації, коли від перегріву пристрій вимикався.
  • Вимкніть налаштування, яким не користуються. Це дозволить зменшити енергоспоживання пристрою. Якщо вам не потрібна висока продуктивність смартфона, можна використовувати його в режимі економії енергії.
  • Слідкуйте за енергоспоживанням у налаштуваннях смартфона. Перегляньте ті програми та віджети, які витрачають енергію. Вони вам не потрібні? Просто вимкніть те, що не потрібно. Навіть банальний віджет погоди, який не завжди її вірно показує, може «їсти» пару % від батареї.

Пам’ятайте! Не завжди можна легко замінити батарею на пристрої — якщо корпус закритий, то потрібно мати невеликі знання інструментами або звертатися в сервісний центр. А для того, щоб не залишитися без зв’язку, можна придбати зовнішній акумулятор (Power Bank), якого може вистачити на кілька разів, щоб поповнити енергію смартфона.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ