Статті

Старий iPhone чи новий Android. Що вибрати?

Share

Нещодавно мій товариш нарешті змінив iPhone SE на iPhone XS: перший SE вже морально застарів, розмірів екрану вже не вистачало не тільки для відтворення відео на YouTube, але і для елементарного листування в WhatsApp, а про крихітний за мірками 2022 акумулятор і зовсім краще нічого не казати. Друг навіть не замислювався: ніяких Android-смартфонів, тільки iPhone, хоча він не є бранцем екосистеми Apple. Вибір впав на не найновішу модель iPhone XS: смартфон зняли з виробництва, але, здається, такий пристрій набагато практичніший і актуальніший, ніж новий смартфон на Android. Сьогодні розповім вам, чому варто купити старий iPhone замість нового Android.

Аккумулятор в iPhone

Незважаючи на те, що акумулятор у смартфоні – це витратний матеріал, але від iPhone завжди знаєш, чого чекати. Навіть старі смартфони Apple , які вийшли 3-4 роки тому, добре оптимізовані під актуальні версії iOS. Так було завжди: маючи не найємніший акумулятор, iPhone видавав приголомшливу автономність за рахунок енергоефективності процесора, а iOS ніби створена для тих, хто не хоче надвечір отримати розряджений телефон.

Купівля смартфона на Android у тій же ціновій категорії – справжня лотерея. Ніколи не знаєш, скільки протримається смартфон протягом дня і за який час почне деградувати батарея. Хоч ми і лаємо акумулятор в iPhone , але вона пройшла перевірку часом і довіряєш їй більше, ніж акумулятор в китайському смартфоні.

iPhone XS зовнішній вигляд

Будь-який смартфон Apple автоматично стає впізнаваним. Це було з усіма моделями: і з iPhone 3G, і з iPhone 7, і з iPhone X. Навіть побачивши смартфон у чохлі, розумієш, що в руках у людини. Інша справа – це смартфони на Android, яких темрява. Впізнані, хіба що, смартфони Samsung , а решта – на одну особу. Справа тут не лише у зовнішньому вигляді, а й в аксесуарах: горезвісна одноманітність iPhone на руку власникам смартфонів — чохол чи захисне скло завжди можна знайти не лише в інтернет-магазинах, а й у роздробі біля будинку.

Скільки років працює iPhone

Пам’ятаєте невелику розповідь про iPhone SE 1-го покоління? Смартфон вийшов у 2016 році, непогано працює досі і навіть отримує оновлення iOS. У принципі, коли йдеться про iPhone, то відчуваєш певну впевненість у завтрашньому дні: не буде такого, що з ранку смартфон почне гальмувати, оновлення встановиться криво, пропадуть фотографії з Галереї або раптово почнуть вилітати програми. Передбачуваність – це відмінна риса iPhone.

Навіть якщо смартфон на Android має 100-мегапіксельну камеру і останній Snapdragon – це аж ніяк не гарантія того, що все буде добре і завтра. Можливо, саме тому старі iPhone продовжують циркулювати на ринку. Користувачі віддають перевагу стабільності, ефективності роботи нововведень і дивним фішкам, які часто зустрічаються в Android-флагманах.

Як вибрати Айфон

Вибрати iPhone набагато простіше, ніж смартфон на Android. Звучить смішно, але зараз є iPhone на будь-який смак, колір і гаманець: у мережі можна знайти відео про досвід використання, плюси і мінуси конкретного iPhone, а серед знайомих напевно знайдуться ті, хто користувався чи не всіма iPhone, починаючи з 3G: не складе труднощів дізнатися, що людина думає про ту чи іншу модель і чи варто її взагалі купувати. Можете собі уявити, що надасть можливість запитати будь-кого про One Plus або Xiaomi?

Думаю, це та ще фікція. У кращому разі, хтось колись давно користувався Samsung Galaxy, а може, і не Samsung був зовсім, а який-небудь Huawei? Хто ж їх відрізнить! Саме різноманіття Android-смартфонів — їхня основна проблема. Ніхто не знає, як працюватимуть смартфони на тому самому процесорі, так що, покупка перетворюється на лотерею, в якій вам навряд чи пощастить.

Хочеться пожартувати, сказавши, що iPhone з роками стає лише кращим — як вино. На жаль, це не так, але одне точно зрозуміло — старий iPhone набагато кращий і надійніший за новий смартфон на Android. У всякому разі, iPhone старіє не так швидко, як будь-який інший смартфон, iPhone XS, що вийшов у 2018 році – тому яскраве підтвердження.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Имею редми ноут 4х уже 5 лет, батарея держит так же как и у жены на 7+ при том что айфону всего лишь 3 года а батареи хватает ели на полдня. Прекратите лобызать еплу, да он бесспорно хорош но не за те деньги которые стоит в Украине.

    • Добрий день. Ми не на стороні Apple ми просто порівняли смартфони .)

  • Лінійка айфонів невелика і зрозуміло чому вони стабільні , виробників смартфонів на андроїд сотні. Просто потрібно зрівнювати не айфон за 700 і якийсь ноунейм за 50 $ . Стаття брєд

    • Яблофлагман 13про мах від 2021 року коштує 40 000 грн, має 6/256 Гб, при цьому, я за 22 000 грн взяв OnePlus 9Pro 12/256 Гб. Ні чим не гірший за яблофон, але має сканер відбитку, регулярно оновлюється, простий у користуванні, звук за всіма відгуками кращий, та камери ні чим не гірші, заряджається за 25 хвилин. Єдиний недолік - відсутній вихід 3,5мм під навушники.

  • Зараз, як і раніше автономність Андроїд смартфонів була і є більша ніж в яблука. Просто всі звикли порівнювати айфон за 1000$ і Андроїд за 50$

  • Первое сравнивать телефон ща 1 тыс долларов с телефоном в 2-3 раза дешевле глупо. Если нужна надёжная звонилка - да айфон. Если вам нужен смартфон - то андройи. Айфон это как квартира в оренуд, (это нельзя, это нельзя так не получится ), телефон на андройдн ваша квартира, делайте что хотите и как хотите. У меня мейзу 16й. 2018 года. Батарею не менял хватает целый день спокойно. А брать б/у телефон но из за яблока глупо. Если сравнить новый телефон аппла - батарея меньше, экран меньше, герцовка экрана 60герц, цена конь. Память цена конь. Подключить к ПК дома потом на работе или где-то ещё боль и страдания. Оправдание только если ты тпШка тебе нужны красивые фоточки в инсте или ты заложник экосистемы (тут оправдано)

  • На соовах про хорошу автономність огризка перестав читати. У 10ї серії ще більш менш, а все інше до вечора не доживае. Я користуюсь андройдом, а дружина огризком. Вона теж думає, що в неї все добре :)

  • Краще новий андроід чим старий гАйфон
    Старий гАйфон вже за кілька місяців почне гальмувати. Це вже протестовано голодранцями які в кредит їх беруть бо понти дороже денег.епле штучно загальмовує старе своє залізо вони самі це визнали і підтверджують

  • Обычно выбирают наоборотходят со старыми айфонами.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Дизайн Galaxy Watch 7 Ultra показали на новий рендерах

    Samsung поки не анонсувала випуск смарт-годинника Galaxy Watch7 Ultra, але це не завадило інсайдерам опублікувати…

    17.06.2024

    Послуга пересилання СМС через супутник в iOS 18 буде платною

    Два роки тому, одночасно з випуском iPhone 14, Apple впровадила можливість надсилання текстових повідомлень через…

    17.06.2024

    Чому швидкість інтернету невпинно зростає

    Якщо автомобілі вже багато років їздять міськими вулицями з дозволеною швидкістю 60 км/год і ця…

    17.06.2024

    iPhone 17 успадкує головну фішку від iPad Pro

    Відразу кілька гаджетів Apple отримають новий корпус. Про це повідомляє Марк Гурман із Bloomberg. У…

    17.06.2024

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024