Samsung Galaxy S21 ачи Galaxy S20 FE: який смартфон кращий?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це невелике порівняння Galaxy S21 та Galaxy S20 FE дозволить зрозуміти наскільки різні ці два смартфони. Що стосується самих пристроїв, Galaxy S21 та Galaxy S20 FE – вражаючі смартфони, особливо за ці гроші.

Galaxy S21 має багато цікавих технічних особливостей – дисплей з динамічною частотою оновлення, першокласний процесор і камери високої якості. Але однією з найпривабливіших сторін смартфона є його ціна, завдяки якій він є одним із найдешевших флагманських пристроїв Samsung за останні роки.

Але не найдешевшою. Ця честь дісталася Galaxy S20 FE , який дебютував минулого року за нижчою вартістю. Навіть з такою ціною Galaxy S20 FE не дуже відрізнявся від інших моделей лінійки Galaxy S20 , оскільки він пропонує той же процесор і дисплей з частотою оновлення 120 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи зберіг Galaxy S20 FE цей титул досі? Або його перевершив Galaxy S21 , який хоч і коштує дорожче, але пропонує більш просунуті характеристики? Ми вирішили порівняти Samsung Galaxy S21 і Galaxy S20 FE , щоб зрозуміти, який смартфон стане вигіднішим придбанням цього року.

Дизайн

Galaxy S20 FE – найбільший із двох смартфонів, його розмір становить 159.8х74.5х8.4 мм. Тому він трохи довший і ширший, ніж тонший S21 . Galaxy S21 вагою 169 грам легше, ніж S20 FE вагою 190 грам, хоча якщо ви потримаєте ці смартфони в руках, ми сумніваємося, що ви помітите різницю.

Смартфони мають кілька спільних характеристик. Обидва мають захист від попадання води за стандартом IP68 , витримують занурення у воду на 1,5 метра. Обидва оснащені задніми пластиковими панелями, що дозволило Samsung знизити собівартість кожного пристрою.

Galaxy S21 представляє новий дизайн контурного вирізу, в якому розміщено систему камер на задній панелі смартфона. Це надає S21 чудовий зовнішній вигляд, допомагаючи системі камер вписатися в загальний дизайн смартфона, чого немає у S20 FE .

Galaxy S20 FE може похвалитися однією перевагою порівняно з S21 : слотом карт пам’яті microSD , який дозволяє збільшити обсяг пам’яті до 1 Тб. Samsung відмовилася від цієї опції в Galaxy S21 , так що тут ви обмежені вбудованою пам’яттю, яка залежить від версії смартфона – 128 Гб або 256 Гб. ( S20 FE має єдину конфігурацію на 128 Гб.)

Galaxy S20 FE доступний у кількох колірних варіантах темно-синьому, лавандовому, м’ятному, червоному, білому та оранжевому. У S21 колірних розмальовок менше: фіолетовий, рожевий, білий та сірий.

Дисплей

У Galaxy S20 FE ви отримаєте дисплей більшого розміру, оскільки він оснащений 6,5-дюймовим дисплеєм AMOLED в порівнянні з 6,2-дюймовим екраном Galaxy S21 .

Обидва смартфони мають роздільну здатність FHD+ 2400×1080 пікселів. Це означає, що на екрані S21 при меншому розмірі все трохи чіткіше, тому що кількість пікселів на дюйм у нього вище: 421 у порівнянні з 407 у Galaxy S20 FE .

Обидва смартфони підтримують частоту оновлення екрану 120 Гц – це важливо, враховуючи їхню вартість, оскільки цей функціонал зазвичай доступний у більш дорогих пристроях.

Однак лише Galaxy S21 має змінну частоту оновлення в діапазоні від 48 Гц до 120 Гц залежно від того, що ви робите на своєму смартфоні. У Galaxy S20 FE частота 120 Гц фіксована, при цьому, якщо ви увімкнете цю функцію, це може сильно вплинути на час автономної роботи смартфона.

Дисплей Galaxy S21 трохи яскравіший: його максимальна яскравість 711 нит, що трохи краще, ніж у Galaxy S20 FE з показником 679 нит. Також і кольори на екрані S21 трохи соковитіші, ніж у Galaxy S20 FE .

Камери

Немає жодної різниці в кількості об’єктивів на цих смартфонах, хоча оптика на Galaxy S21 краща, як і слід очікувати. Обидва смартфони використовують 12-мегапіксельний сенсор як основний об’єктив, який доповнений 12-мегапіксельною надширокою камерою.

Натомість телеоб’єктиви смартфонів справді різні. У Galaxy S21 використовується 64-мегапіксельний сенсор, який забезпечує 3-кратний оптичний і 30-кратний цифрою зум.

8-мегапіксельний телеоб’єктив Galaxy S20 FE також може забезпечити 3-кратний оптичний / 30-кратний цифровий зум, але знімки на S21 виглядають чіткішими.

S21 також має функцію блокування масштабування, завдяки якій смартфон фокусується на об’єкті зйомки та стабілізує знімок для отримання менш розмитих фотографій.

І це не єдиний плюс, яким володіють камери Galaxy S21 за рахунок покращеного програмного забезпечення. У новому смартфоні є оновлена ​​версія функції Single Take , яка з’явилася ще на Galaxy S20 : тепер тут можливе зйомка уповільнених відеороликів, використовуючи одночасно кілька об’єктивів.

У режимі режисера на Galaxy S21 можна знімати відео одночасно за допомогою задньої та передньої камер, а також перемикатися між знімками, зробленими різними об’єктивами смартфона.

До функціоналу портретного відео додано розмиття, характерне для портретних фотографій. Іншими словами, Galaxy S21 має набагато більш сучасну систему камер, ніж Galaxy S20 FE .

Продуктивність та мережі 5G

Один з кращих аспектів Galaxy S20 FE полягає в тому, що в ньому не знижена продуктивність для більш низької ціни. Як і решта лінійки Galaxy S20 , FE працює на процесорі Snapdragon 865 .

Навіть за меншого обсягу оперативної пам’яті, ніж у інших моделей S20 : FE оснащений 6 Гб – бюджетний флагман Samsung демонструє продуктивність, порівнянну з багатьма найкращими Android смартфонами, випущеними минулого року.

Звичайно, Galaxy S21 перевершує Galaxy S20 FE за деякими параметрами, завдяки новішому процесору Snapdragon 888 від Qualcomm . Поряд з 8 Гб оперативної пам’яті S21 набирає 3302 бали при тестуванні в Geekbench 5 . Результат Galaxy S20 FE у подібному тесті: 2928 балів.

Обидва смартфони підтримують роботу в мережі 5G , яка в даний час ще тільки збирається розвернутися по всій країні. Але на відміну від Galaxy S20 FE , діапазон підтримуваних частот у S21 значно ширший.

Акумулятор та заряджання

Батарея ємністю 4500 мАг всередині Galaxy S20 FE більше, ніж батарея ємністю 4000 мАг, що використовується в Galaxy S21 . Але справа не в ємності батареї, а в тому, як ви користуєтесь смартфоном.

Galaxy S21 в тесті батареї, який включав перегляд веб-сторінок по стільниковому зв’язку до повного розряду, протримався довше S20 FE . Час роботи Galaxy S21 склав 9 годин 53 хвилини в порівнянні з 8 годинами 58 хвилинами у Galaxy S20 FE .

Правда такий результат у Galaxy S21 вийшов із невеликим застереженням. Це було досягнуто, при установці частоти оновлення екрана на 60 Гц. Якщо ж увімкнути функцію динамічної частоти оновлення, час роботи при тестуванні Galaxy S21 скоротився більш ніж на 3 години до 6:31.

Galaxy S20 FE оснащений зарядним пристроєм потужністю всього 15 Вт, який заряджає повністю розряджений смартфон до 35% за 30 хвилин. Але принаймні у S20 FE зарядний пристрій входить у комплект, у Galaxy S21 зарядного пристрою в комплекті немає. Однак, якщо ви маєте зарядний пристрій потужністю 25 Вт, ви зможете зарядити S21 до 55% за 30 хвилин.

Підсумок

Galaxy S20 FE наприкінці 2020 року здавався досить вигідним придбанням, при цьому він і досі залишається дуже привабливим смартфоном, особливо якщо ви знайдете його дешевшим, ніж він коштував під час свого дебюту.

Але поява Galaxy S21 , який був запропонований за нижчою ціною, ніж попередні флагмани Samsung , змінила правила гри, особливо якщо врахувати всі технічні досягнення, вкладені компанією в ці нові моделі.

Хоча, в якості альтернативи не варто забувати і про смартфоні Galaxy S21 FE , що вийшов зовсім недавно, який покликаний повністю замінити S20 FE .

Galaxy S21 FE зберіг не лише цінник свого попередника, але, на жаль, і його урізані технічні можливості.

Тому, як би не була хороша ціна Galaxy S20 FE і його оновлення у вигляді S21 FE , Galaxy S21 все ж таки виглядає кращим варіантом, особливо з точки зору актуальності технічних характеристик пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.