Чому швидко розряджається телефон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Незважаючи на приголомшливу функціональність, сучасні смартфони часто розчаровують автономністю. Багато виробників продовжують встановлювати акумулятори стандартної ємності, хоча покращення апаратної частини потребує більше ресурсів для тривалої роботи пристрою. Деякі користувачі зазначають, що згодом телефон розряджається швидше. Чому так відбувається.

Реклама

Передчасна розрядка акумуляторної батареї викликана багатьма причинами. Ми назвемо найпоширеніші з них.

Чому швидко розряджається телефон Android

Смартфони на ОС Андроїд займають 70% ринку, тож почнемо з лідерів. Тут представлені апарати різних виробників: китайських, японських, європейських. Але незалежно від виробника та функціоналу проблеми зі швидким розрядом батареї зустрічаються у багатьох користувачів. Перевірте фактори, що впливають на автономність роботи пристрою:

  • Яскравість дисплея. Якщо встановити цей параметр на максимум, то батарея на телефон сідатиме швидше. Іноді 100% яскравість виправдана (наприклад, сонячного дня). В решту часу можна зручно скористатися гаджетом, встановивши яскравість на 70-40%. Відкоригуйте налаштування в меню екрана, перетягнувши повзунок у потрібне положення. Рекомендуємо звернути увагу на функцію автоматичного регулювання яскравості дисплейного модуля (вона знаходиться там же). Смартфон сам визначить оптимальні параметри роботи підлаштовуючись під зовнішню обстановку. А ви будете впевнені, що в самий невідповідний момент батарея не розрядиться в нуль.
  • Безперервне підключення до мереж. Активоване Wi-Fi, Bluetooth, GPS з’єднання потребує ресурсу. Не дивуйтеся, що телефон швидко розряджається. Такі послуги «їдять» заряд з великим апетитом, коли ми користуємося Wi-Fi, Bluetooth, GPS іноді. Вимкніть непотрібні протоколи, щоб покращити автономність мобільного телефону. Використовуйте їх лише за потреби.
    • Геймерство. Любите скоротати час у метро чи автобусі, граючи в іграшки на телефоні? Готуйтеся розплачуватися зарядом батареї. Сучасні ігри у своїй більшості є ненажерливими та ресурсомісткими програмами, які швидко з’їдають заряд батареї. Радимо зменшити налаштування деталізації, відключати інтернет під час гри. Це зменшить енергоспоживання. Але якщо без іграшок ви жити не можете, то краще одразу купити PowerBank у магазині, щоб не турбуватися про автономність гаджета.
  • Програми відкриті у фоновому режимі. Багато програм працюють фоново, щоб збирати статистику для розробників та творців. Але одночасно вони споживають великий ресурс батареї вашого смартфона. Радимо налаштувати список програм, яким дозволено працювати постійно. Інші вимкніть у примусовому режимі, щоб заощадити заряд.

Чому швидко розряджається телефон iPhone

З апаратами компанії Apple ситуація дещо інакше, тому поговоримо про них окремо. iPhone – втілення надійності, довговічності та практичності, але й тут трапляються випадки передчасної розрядки акумулятора. Найчастіше це пов’язано з такими факторами:

  • Активна геолокація. У iPhone подібні сервіси запускаються автоматично за замовчуванням, щоб сповіщати власника про місцезнаходження. Але геолокація потребує ресурсу. Вимкнувши опцію, ви заощадите заряд батареї на 15-20%. Відповідна функція міститься в розділі «Приватність».
  • Автоматичні оновлення. Ідея Apple полягає в тому, щоб створити максимально зручний і функціональний смартфон, який автоматично виконуватиме більшу частину процесів, не залучаючи користувача. Регулярне оновлення компонентів значно прискорює витрату акумулятора, оскільки гаджет синхронізований відразу з кількома поштовими та іншими сервісами. Тут можна вибрати ручне оновлення компонентів, щоб завантажувати апдейт у зручний для вас час.
  • Некоректна робота програм. Виручить примусове перезавантаження або перепрошивка пристрою. Щоб перевантажити смартфон одночасно, натисніть клавіші Power і Home. Потім відпустіть кнопку Home та утримуйте Power. Запустіть iTunes та активуйте відповідну опцію.
  • Фотопотік. Ще одна функція, властива виключно смартфонам Apple. Коли ваш гаджет підключено до Інтернету, він автоматично завантажує нові фотографії. Деактивуйте цю функцію в налаштуваннях iCloud у підпункті “Фото”.

У матеріалі ми розповіли головні та найпоширеніші фактори, які провокують швидку розрядку акумулятора. Якщо жодна з порад не допомогла вирішити проблему, зверніться до найближчого сервісного центру для діагностики пристрою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ