Відомо, чи неоригінальні зарядні пристрої справді пошкоджують смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо заряджаючи смартфон, ви користуєтесь підробленим (невідомий виробник) або несправним зарядним, воно зашкодить батареї. А якщо просто використовуєте не «рідні» кабелі чи зарядки – це загрози не несе.

В даному випадку можуть бути винятки. Для прикладу, в оригінальних зарядних пристроях від OnePlus та Huawei, використовуються спеціальні плати, які відповідають за швидку зарядку. То ж, використовуючи неоригінальні комплектуючі, процес заряджання може бути довшим і може негативно вплинути як на акумулятор, так і на смартфон в цілому. Відповідно, як мінімум, використовувати оригінальні пристрої необхідно з смартфонами цих виробників.

Існують моделі смартфонів, які не потребують спеціального пристрою для зарядки і тому, можна використовувати неоригінальні, але сумісні. До них відносяться гаджети від Apple та Samsung. При їх виробництві застосовують загальні правила швидкого заряджання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви прагнете швидко заряджати свій смартфон, то краще користуватись тим зарядним, що йде в комплекті при покупці. Змішування кабелів з різними зарядними пристроями бажаного результату не дасть.

Як зекономити заряд батареї?

Для цього ви можете користуватись хитрощами, які збережуть енергію заряду на довше. Наприклад, вимикайте Wi-Fi, Bluetooth та GPS, коли ними не плануєте користуватися. Вмикайте затемнення яскравості екрану (автоматичне регулювання яскравості також) та обмежуйте фонові програми.

Але все одно, акумулятор не вічний і функціонуватиме стільки часу, скільки йому відведено, тобто 3-4 роки комфортного користування можна очікувати. Тому виконуйте елементарні поради з експлуатації та насолоджуйтесь користуванням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.