Названо 5 причин, чому в 2022 хмарне сховище краще, ніж MicroSD

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В 2022 існує безліч варіантів зберігання даних. Файли, фотографії, відео можна переміщувати як у фізичні носії (наприклад, MicroSD), і на хмарні сервіси. Але, на думку автора, друге рішення все ж таки краще. Про це – у статті.

Автор назвав п’ять доказів того, що у XXI столітті та у 2022 році краще відмовитися від використання карт пам’яті для смартфонів. Замість MicroSD він рекомендує користуватися хмарними сховищами даних.

  1. Складнощі з відкриттям картки пам’яті на пристроях . Через помилки та збої MicroSD може просто перестати відкриватися на комп’ютері або смартфоні. В результаті людина просто втратить всі дані, що зберігаються на носії. Хмарне сховище допомагає такій ситуації уникнути: все, що туди переміщено, точно запуститься з усіх девайсів і не зникне, якщо раптом гаджет зламається.
  1. Захист інформації . На карті пам’яті зробити файли доступними не для всіх досить складно: для цього доведеться звернутися до програм-шифрувальників, створення архівів з паролями. І навіть у цьому випадку за злому зловмисники зможуть отримати всі дані. А ось хмарні послуги захищені набагато краще. Найбезпечнішим з них вважається Mega, далі йде Google Drive, потім – OneDrive, iCloud, Dropbox.
  1. Об’єм накопичувача . Відмінності між різними варіантами MicroSD полягають і в об’ємі пам’яті, і швидкості читання або запису. При цьому від вартості пристрою не залежить, скільки часу воно буде працювати. Щодо хмарних сховищ, то в них сам користувач може вибирати обсяг вільного простору. Якась частина навіть надається безкоштовно, а за якусь доведеться віддавати гроші. Нижче – таблиця з інформацією про хмарні сервіси.
  1. Смартфони без MicroSD . Тепер все частіше стали з’являтися мобільні пристрої без можливості розширення пам’яті за допомогою MicroSD. Один із недоліків такого явища – неможливість відновити або зберегти дані на телефоні у разі, якщо він вийде з ладу.
  1. Наявність терміну придатності у MicroSD . Це означає, що картка пам’яті може зламатися у невідповідний момент. Те саме стосується твердотільних дисків і флешок. Тому фахівці радять створювати резервні копії даних. У той же час із віддаленим сховищем щось подібне виникає рідко: тільки коли сервіс на якийсь час перестає працювати, але навіть у цьому випадку все швидко відновлюють.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.