Названо причини, чому не можна залишати зарядку в розетці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В мережі досить часто можна зустріти різноманітні публікації, які змушують нас витягати із розетки всі електроприлади і найчастіше, можна зустріти історії саме про зарядний пристрій до смартфона. Сьогодні спробуємо розвіяти деякі з найпоширеніших міфів та назвати істинні причини, чому не можна залишати зарядку в розетці.

Напевно найчастіше, всім рекомендують витягати зарядку з розетки через те, що вона використовує електроенергію, а це означає, що в кінці місяця прийдеться суттєво доплатити за електроенергію. Скажемо так, зарядка для смартфона справді споживає електроенергію, але якщо подивитися на її технічні характеристики, то стає зрозумілим, що за 1 рік постійного перебування зарядки в розетці, буде спожито не більше, ніж 0,3 кВт за рік. Станом на сьогодні 0,3 кВт обійдуться вам менше ніж в 0,5 грн, тому вважати цю причину серйозною, навряд варто.

Наступна причина, яку можна зустріти в мережі – високий ризик займання, яке призведе до серйозної пожежі. Скажемо так, ризик справді існує, але таке трапитися може тільки у випадку, якщо ваш зарядний пристрій пошкоджений і якщо розетка несправна. На вашу думку, ви б користувалися розеткою, яка іскрить або зарядним пристроєм, який перегрівається, або працює раз через раз. Швидше за все, що ви б не користувалися ними, а це означає, що й ризик займання неймовірно низький. По такому принципу варто витягати з розетки й холодильник і морозильну камеру, мікрохвильову піч, телевізор та інші побутові прилади, які працюють цілодобово. Логічно, що ніхто цього не робить.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Третя причина, яка часто зустрічається – скорочення терміну служби зарядного пристрою через те, що він постійно в розетці. Ця причина також має право на життя, але є одна річ – термін служби. Термін служби більшості зарядних пристроїв розрахований на 5 років і в більшості випадків, ви швидше зміните смартфон, ніж у вас зіпсується зарядний пристрій.

Зараз же назвемо справжні причини, чому варто витягати зарядний пристрій із розетки.

В першу чергу, витягати зарядний пристрій із розетки варто тим, в кого є маленькі діти, які (швидше за все) захочуть погратися із зарядним кабелем і навіть гірше, поставити його в рот. Щоб уникнути таких неприємностей, після повного заряджання смартфона, краще витягнути зарядку і заховати її кудись.

Наступна причина – стрибки напруги, які потенційно можуть пошкодити зарядний пристрій. Знову ж таки, шанс, що ваш зарядний пристрій перестане виконувати свої функції через стрибки напруги, досить малий. Якщо не хочете ризикувати, то краще витягніть його з розетки, особливо це стосується тих, в кого часто “стрибає” напруга або ж світло вдома нестабільне. Сюди також можна віднести й грозу, під час якої взагалі краще витягнути всі електроприлади із розеток.

Фактично це всі причини, чому варто витягати зарядний пристрій із розетки, коли ним не користуються. Якщо вам буде спокійніше тоді, коли зарядка не в розетці, тоді можете її завжди витягати після завершення процесу зарядки смартфона або іншого ґаджета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.