Як вибрати бездротовий зарядний пристрій? Поради та правила

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З недавніх пір на ринку смартфонів особлива увага прикута до моделей з можливістю бездротової зарядки. Незважаючи на те, що це простий механізм (який ґрунтується на дії електромагнітної індукції), він інноваційний і вимагає додаткових складових: наприклад, бездротової зарядки. Як вибрати ту, що прослужить довго та якісно?
Експерти рекомендують відповісти на ці питання ще до моменту покупки.

Яким буде чохол?

Дія електромагнітної індукції поширюється на 0,6-1 см, причому у неї відсутня будь-яка сумісність із металевими елементами (з цієї причини задні стінки телефонів з функцією бездротової зарядки виконані зі скла або пластику).

Саме тому і до вибору чохла потрібно підійти відповідально: брати занадто товсті немає сенсу, так само як і звертатися до металевих вставок. Це погіршить сигнал і сповільнить заряджання. Найкращий варіант – силіконовий чохол, підібраний спеціально під модель телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи потрібна магнітна підставка?

Автолюбителі полюбили магнітні підставки для телефонів – за допомогою смартфон зручно розташовується для взаємодії, а витрати мінімальні (потрібно тільки знайти спеціальну пластину з магніту для кріплення). Однак таке доповнення може негативно позначитися на якості заряджання.

Існують звичні пластмасові підставки, що кріпляться на панель повітрозбірника – вони ідеально підійдуть для того, щоб заряджати телефон без стосу дротів. В іншому випадку компанія Pitaca розробила магнітні підставки, сумісні з електромагнітною індукцією, проте вартість такого подій вкрай завищена.

А якою буде виробник?

На Аліекспрес можна знайти безліч недорогих бездротових зарядок, які прослужать від сили пару днів. Купувати їх варто з огляду на ризики втратити гроші – тому рекомендується звернутися до перевірених брендів.

Відмінні бездротові зарядки у різних рівнях вартості можна знайти у Xiaomi (також відомі як ZMI), Samsung, Anker, Belkin, Nillkin. Завдяки трохи більшій ціні такий девайс точно не згорить через надлишок тепла при зарядці.

З якою метою потрібна бездротова зарядка?

Залежно від мети вибирається і форма зарядки, і вхідна (вихідна, відповідно теж) потужність. Найбільш поширені для побутових завдань «таблетки» – їх розкидають по кутках будинку, де телефон буває найчастіше. Однак через вібрації від дзвінка він може з легкістю з неї впасти.

Інший варіант – док-станції. На таких можна заряджати набагато більше гаджетів набагато швидше. Однак вона вийде дорожче за свого конкурента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.