Статті

Експерти розповіли, що потрібно знати при покупці телефону з двома SIM-картами

Share

Телефон із двома SIM дозволяє легко розділити особисте та робоче життя, або скористатися найвигіднішими умовами одразу двох операторів. Розповідаємо, що потрібно знати при покупці смартфона з двома слотами під сімки.

Тип зв’язку

В цих телефонах часто слоти підтримують різні стандарти зв’язку. Один слот буде сумісний із 4G, а інший – із 3G. Тому високошвидкісний інтернет буде доступний лише на одній SIM-картці. Цей момент слід уточнити перед покупкою.

Технології роботи SIM-карт

Є два види смартфонів із двома SIM-картами: з технологією DSDS та DSDA. Нижче розглянемо їхню важливу відмінність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

DSDS (Dual SIM Dual Standby)

Технологія DSDS означає, що в телефоні є лише один радіомодуль, який може одночасно використовуватися лише однією SIM-картою. Тому якщо одна SIM-активна, інша на час її роботи деактивується.

Наприклад, якщо на першу SIM-картку надійшов дзвінок, і користувач його прийняв, друга SIM-картка на час розмови вимикається. Якщо хтось зателефонує на другу відключену SIM, він або почує повідомлення “Абонент тимчасово недоступний”, або його перекине на голосову пошту.

Те саме стосується й інших дій: надсилання текстових повідомлень та активного використання інтернету. Може працювати лише одна SIM-картка, але в режимі очікування (дзвінка або сповіщення) можуть бути обидві одночасно.

Щоб уникнути пропущених дзвінків, можна скористатись послугою переадресації. Вона доступна на більшості сучасних смартфонах, увімкнути її можна в налаштуваннях дзвінків. Так дзвінки можуть надходити на номер другої картки (тимчасово непрацюючої), але потім перенаправлятися на номер першої.

DSDA (Dual SIM Dual Active)

Технологія DSDA передбачає, що у телефоні наявні відразу два радіомодулі, тобто обидві SIM-картки можуть працювати одночасно: приймати дзвінки, надсилати повідомлення тощо. Проте вона менш поширена.

Слоти під SIM-картки

Найбільш поширені гібридні слоти у двох варіантах. Перший має два вільні місця або для двох SIM-карток, або для SIM-картки і microSD-картки. Такий різновид має свої переваги як для покупців, так і для виробників:

  • Слоти дешевші у виробництві.
  • Займають менше місця.
  • Дозволяє збільшити розмір акумулятора, а значить, і автономність телефону.

І хоча вони вигідніші як для компаній, так і для користувачів, подвійний слот завдає значних незручностей. Людям із двома SIM-картами та невеликою внутрішньою пам’яттю на телефоні доводиться вибирати – розширити пам’ять або скористатися порожнім місцем для ще однієї сімки.

Менш популярні слоти з трьома вільними місцями: 2 SIM-картки + microSD. Пристрої з ними найчастіше дорожчі, акумулятор трохи менше, зате користувачеві зручніше.

Таким чином, при виборі телефону з двома SIM-картами потрібно з’ясувати, скільки в ньому радіомодулів (тобто скільки карт працюватиме одночасно), а також який слот знаходиться всередині: з двома вільними відсіками або трьома. Інших серйозних факторів немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024