Статті

Експерти розповіли, що робити при втраті смартфона

Share

Втрата смартфона пов’язана з багатьма ризиками в галузі безпеки, тому, щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно заздалегідь подбати про надійне блокування пристрою. Про це РІА «Новини» розповіли експерти у сфері інформаційної безпеки.

«Якщо телефон потрапив до зловмисника незаблокованим <…> шахрай може дістатися, наприклад, до банківського онлайн-програми та вивести через нього всі гроші. Якщо на вашому смартфоні зберігаються важливі документи, зловмисник може загрожувати видалити їх або, навпаки, оприлюднити – та вимагати викуп», – розповів експерт Дмитро Галов.

Експерт Олексій Верещагін у свою чергу підкреслив, що будь-яка марна інформація на телефоні може бути реально використана зловмисниками проти власника смартфона або контактів з його адресної книги.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами експерта, знайти телефон можна за допомогою функції пошуку, вбудованої в деяких смартфонах, а також за допомогою спеціальних програм.

Якщо пристрій виявити не вдалося, необхідно в першу чергу швидко заблокувати sim-карту, щоб зловмисники не змогли скористатися номером. Крім того, після заміни смартфона фахівці рекомендують встановити скрізь, де це можливо, двофакторну автентифікацію.

«Варто заздалегідь налаштувати хоча б мінімальний варіант блокування та розблокування телефону: за допомогою числового коду-паролю, графічного ключа, зчитувача біометрії – відбитка пальця, зчитувача біометрії особи», — резюмували експерти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024