Експерти розповіли, що робити при втраті смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втрата смартфона пов’язана з багатьма ризиками в галузі безпеки, тому, щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно заздалегідь подбати про надійне блокування пристрою. Про це РІА «Новини» розповіли експерти у сфері інформаційної безпеки.

«Якщо телефон потрапив до зловмисника незаблокованим <…> шахрай може дістатися, наприклад, до банківського онлайн-програми та вивести через нього всі гроші. Якщо на вашому смартфоні зберігаються важливі документи, зловмисник може загрожувати видалити їх або, навпаки, оприлюднити – та вимагати викуп», – розповів експерт Дмитро Галов.

Експерт Олексій Верещагін у свою чергу підкреслив, що будь-яка марна інформація на телефоні може бути реально використана зловмисниками проти власника смартфона або контактів з його адресної книги.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами експерта, знайти телефон можна за допомогою функції пошуку, вбудованої в деяких смартфонах, а також за допомогою спеціальних програм.

Якщо пристрій виявити не вдалося, необхідно в першу чергу швидко заблокувати sim-карту, щоб зловмисники не змогли скористатися номером. Крім того, після заміни смартфона фахівці рекомендують встановити скрізь, де це можливо, двофакторну автентифікацію.

«Варто заздалегідь налаштувати хоча б мінімальний варіант блокування та розблокування телефону: за допомогою числового коду-паролю, графічного ключа, зчитувача біометрії – відбитка пальця, зчитувача біометрії особи», — резюмували експерти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.