Відомо чому легше купити новий ПК, ніж оновити старий

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Колись покупка комп’ютера була важливою подією. До того ж недешевим. Їх умудрялися модернізувати кілька разів. Спочатку додавали звукові карти, пізніше модеми та оперативну пам’ять, а згодом навчилися змінювати процесор і жорсткий диск. Але тепер застарілі ПК безкоштовно віддають у добрі руки за оголошеннями.

Реклама

Що зараз можна оновити на ПК?

Для роботи в інтернеті, з документами чи перегляду фільмів підійде комп’ютер десятирічної давності, якщо додати трохи оперативної пам’яті та SSD накопичувач.

Але існують певні причини, через які зробити зі старого ПК новий не вдасться.

  • Новий процесор не підійде до застарілого програмного інтерфейсу.
  • Якщо збільшувати оперативну пам’ять з 2 до 4 Гб або з 4 до 8 Гб, деякі результати можна помітити. Але в роботі оперативного пристрою це не буде видно.
  • Материнська плата це серце комп’ютера. Нині їх ділять на дешеві, середньобюджетні та дорогі чи ігрові. Від цього залежить багато можливостей ПК.

Якщо взятися замінити головну плату, доведеться замінювати процесор і здебільшого ще й блок живлення. Оскільки потім необхідно встановити належне охолодження для сильних комплектуючих доведеться змінювати весь корпус. Таким чином, крім жорсткого диска та оперативної пам’яті, нічого не залишається. Хоча вони також можуть стати застарілими.

Технічний прогрес щорічно пропонує нам нові процесори, дедалі потужніші. Але їм виробляють відповідні деталі (маркетинговий хід).

Під час модернізації слід звернути увагу на такі підказки.

  1. З’ясуйте, який у вашому ПК процесор і чи можна основну плату укомплектувати потужнішим.

Це можна дізнатись через інтернет. Необхідно також з’ясувати, які центральні процесори відповідають списку роз’єму мікропроцесора. Для цього необхідно вказати у пошуковому вікні модель материнської плати.

  1. Оперативну пам’ять можна збільшити завжди, але іноді це безрезультативно, як писалося вище.

Необхідно дізнатись кількість слотів ОЗУ. Якщо їх лише 2, то збільшення пам’яті неможливе. Прийде купувати планки з великим обсягом пам’яті замість двох ОЗУ. Якщо ваш ПК має лише 2 Гб пам’яті, ви не плануєте його змінювати, додайте, щоб було щонайменше 4. Відчуйте ефект відразу.

  • При заміні жорсткого диска на твердотілий запам’ятовуючий пристрій SSD істотно прискориться робота комп’ютера. Із цим проблем не буде. Старий жорсткий диск залишається для файлів, а для програм та операційної системи використовується новий.
  • Також заміні модернізації підлягає пристрій суміщення роботи дисплея і ЦП. Але на слабкому комп’ютері сильна відеокарта результату не дасть. Необхідно буде замінити вторинне джерело живлення потужнішим.

Потрібно пам’ятати, що покращити роботу комп’ютера можна за допомогою зовнішніх пристроїв. Але це називатиметься периферійним укомплектуванням ПК.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоitech.co.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ