Статті

Експерти розповіли, як очистити телефон, якщо пам’ять заповнена

Share
Час читання: 3 хв.

Якщо у вас немає звички видаляти файли зі свого мобільного телефону, можливо, ви страждаєте від його повільної роботи. Це з тим, що заповнене сховище безпосередньо впливають гнучкість обробки даних. Тому знання того, як почистити телефон, може бути чудовим способом повернути швидкодію телефону.

Очищення телефону за допомогою програм

Серед різних доступних варіантів ось найкращі рекомендації:

Прискорювач пам’яті

Speed ​​Booster – один із найкращих інструментів у своєму роді. Головний ефект від його використання – негайна оптимізація вашої оперативної пам’яті. Він відповідає за тимчасове зберігання даних про те, що виконується на вашому пристрої. Іншими словами, швидкість обробки даних, швидкість, з якою працює ваш мобільний телефон, миттєво підвищується.

Програма доступна тільки для Android і для цієї операційної системи є одним з найефективніших.

CCleaner

З його допомогою можна практично миттєво досягти швидкості, безпеки та оптимізації вашого пристрою. Програма видаляє непотрібні файли, очищає історію вашого браузера, видаляє кеш програм загалом і навіть видаляє вміст буфера обміну вашого пристрою.

Дуже цікава функція тут – сплячий режим програми у фоновому режимі. З його допомогою ці програми закриваються під час роботи та залишаються неактивними доти, доки користувач не запустить їх вручну.

Рішення доступне лише для пристроїв Android у Play Store, а також має надзвичайно ефективну версію для ПК.

Очищення вручну

Якщо ви хочете провести більш ретельне прибирання, є кілька дуже цікавих альтернатив. Однак вам потрібно знати, що ви хочете очистити.
Як очистити зображення за допомогою Google Фото?

Google Фото дозволяє не видаляти фотографії безповоротно, а перенести їх у хмару.

Процедура працює як для Android, так і для iOS. Достатньо завантажити програму Google Фото.

Активація автоматичного резервного копіювання

Крок 1. Відкрийте програму Google Фото та торкніться фотографії свого профілю. Потім перейдіть до параметрів Google Фото.

Крок 2. Перейдіть до «Резервне копіювання та синхронізація». Тут можна переглянути обліковий запис, зареєстрований для синхронізації. Переконайтеся, що ця функція увімкнена (і пам’ятайте, що синхронізація облікових записів також повинна бути увімкнена на вашому мобільному телефоні в розділі «Облікові записи»).

Крок 3. У записі “Резервне копіювання папок пристрою” ви можете вибрати типи файлів на своєму мобільному телефоні, які потрібно синхронізувати. Фотографії з камери синхронізуються автоматично, тому окрема авторизація не потрібна. (Ця опція не відображається на пристроях iPhone).

Очищення мобільного телефону

Крок 1. У налаштуваннях Google Фото виберіть пункт «Керування сховищем».
Крок 2. Натисніть кнопку «Звільнити місце». З її допомогою вихідні фото та відео, які вже були скопійовані в резервну копію, будуть видалені з Вашого пристрою. Однак вони, як і раніше, будуть збережені в хмарному сховищі.

Як очистити кеш мобільного телефону вручну?

Якщо ви хочете очистити кеш програм, встановлених на телефоні, але хочете зробити це вручну, вам потрібно буде очистити їх індивідуально. Для цього інструкції не відрізняються в залежності від операційної системи, і вам необхідно отримати доступ до списку програм в установках телефону.

Крок 1. Увійдіть у налаштування мобільного телефону.
Крок 2. Перейдіть до Програми.
Крок 3. Виберіть програму, в якій хочете очистити кеш.
Крок 4. Виберіть пункт «Очистити кеш» або «Очистити дані програми».

Очистіть файли WhatsApp

Деякі люди люблять, коли зображення WhatsApp доступні в галереї їх мобільних телефонів. У цьому випадку вибір зображень, які потрібно видалити, можна зробити прямо в ній.

Однак може статися так, що у галереї їх немає. Тоді надіслані WhatsApp файли (фотографії, листівки, відео тощо) можна видалити іншим способом.

Щоб очистити телефон, увійдіть до чату, в якому вам надсилають багато непотрібних файлів, перейдіть в налаштування, торкніться рядка “Медіа, посилання та документи”, перегляньте все, що там є. Потім виберіть те, що ви вважаєте видалити, і натисніть на значок кошика.

Якщо вам потрібен екстремальніший варіант, ви можете вибрати опцію «Видалити чат». У цьому випадку будуть видалені як повідомлення, так і надіслані файли.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Що робити, якщо батарея телефону здулася: покрокова інструкція

    Мобільний акумулятор може деформуватися з різних причин, таких як неправильне використання, виробничий дефект, удари або…

    21.09.2024

    5 причин перейти з iPhone 11 на новий iPhone 16

    Цього тижня Apple презентувала нову лінійку iPhone 16 з більшими акумуляторами, новою кнопкою для камери…

    21.09.2024

    Samsung ненароком розкрила дату випуску Galaxy S24 FE та Galaxy Tab S10

    Жоден інсайдер не надає більше інформації про майбутні новинки Samsung, ніж сама компанія. Сьогодні підрозділ…

    21.09.2024

    Топ-5 альтернатив iPhone 16 у 2024 році

    9 вересня 2024 року Apple провела презентацію, на якій анонсувала нове покоління смартфонів — iPhone…

    21.09.2024

    Протести в магазинах Apple зіпсували запуск iPhone 16

    У кількох містах США та інших країнах протестувальники скористалися запуском iPhone 16 для привернення уваги…

    21.09.2024

    Як захистити свій Android пристрій від крадіжки: прості рекомендації

    У сучасному цифровому світі смартфони виконують більше, ніж просто функції зв’язку — вони зберігають наше…

    21.09.2024