Експерти: Cлухати музику під час зарядки смартфона небезпечно

Експерти: Cлухати музику під час зарядки смартфона небезпечно

Багато хто сьогодні не хоче розлучатися зі своїм смартфоном навіть під час його зарядки. Однак, крім того, що така активна експлуатація призводить до надмірного нагрівання акумулятора і скорочує термін його служби, існує ще одна потенційна небезпека – ураження електричним струмом. У цій статті ми розповімо, у яких випадках прослуховування музики в навушниках під час зарядки може призвести до сумних наслідків.

При цьому головним винуватцем трагедії будуть, швидше за все, не самі навушники, а дешеві зарядні пристрої, які не справляються зі стрибками напруги.

В результаті користувач отримує удар струмом, якщо слухає музику в дротових навушниках під час зарядки мобільного пристрою.

«Під час пробиття конденсатора підвищена напруга через низьковольтний ланцюг телефону безпосередньо відправляється до корпусу телефону і може передаватися через навушники до тіла людини. Якщо при цьому людина не в гумових тапочках або ще гірше — схопилася за кухонний кран, плиту чи батарею опалення, то удар струмом неминучий. У житті таких прикладів, на жаль, вже вистачає», – зазначають фахівці.

Експерти: Cлухати музику під час зарядки смартфона небезпечно

Також експерти  пропонують пам’ятати кілька важливих правил, які допоможуть уберегтися від удару струмом, причому не лише під час прослуховування музики. Так, користувачам не рекомендується:

  • купувати дешеві китайські зарядні пристрої,
  • не говорити по телефону на відкритому просторі під час грози,
  • а також не розкривати смартфони та не колупатися в акумуляторі.

Пам’ятайте, що тільки ваша розсудливість та елементарні правила безпеки убережуть вас від нещасних випадків, тому краще взагалі не використовуйте смартфон під час зарядки. По-перше, це може бути небезпечно, а по-друге, збільшує ризик перегріву батареї, що, в свою чергу, може призводити до порушення в роботі її контролера та неправильних показань індикатора рівня заряду. І тим більше ніколи не користуйтеся і не заряджайте смартфон у ванній кімнаті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.