Які популярні iPhone застаріють у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Настав грудень, так що тим, хто планує оновлювати iPhone, належить складний вибір: потрібно не тільки розібратися в лінійці, що збільшилась, але і покопатися в нюансах кожної моделі. На щастя, ми зробили все за вас. Нижче повний список пристроїв, які краще не купувати в майбутньому році.

Без компромісів

  1. iPhone SE 2020 – відразу до побачення. Здавалося, він мав би подешевшати, але через брак комплектуючих в усьому світі, як і раніше, за нього просять помітно більше 14 599 гривень, як і на старті продажу. Платити такі гроші заради свіжого (за фактом – двічі застарілого) процесора не хочеться. Жирні рамки і середній акумулятор натякають: якщо є тільки 15 тисяч, краще вибрати Android-девайс.
  2. Будь-які iPhone з пам’яттю менше 64 Гбайт. Ну, пожалійте себе. Переплатити, щоб уникнути глюків, не витрачатися на iCloud і не чистити пам’ять щотижня. Це просто питання зручності. Змиріться, що 64 Гбайт зараз – приблизно як 16 Гбайт у 2015-му.

Можна брати, але краще утриматися

1. iPhone XR – так, це легенда з чудовою батареєю, але девайс вже на межі вимирання. Слабка за мірками 2022 року камера, трирічний процесор та 3 Гбайт оперативної пам’яті виглядають несерйозно. Апарат можна брати, якщо це ваш перший iPhone, і у вас немає космічних запитів. Але лише на 128 Гбайт.

2. Відновлений iPhone XS – старе залізо, старий дизайн, камера, що трохи застаріла. Мінус у тому, що важко знайти і буде швидко розряджатися, плюс – найкомфортніші габарити (5,8 дюйма для багатьох користувачів залишаються еталоном, за яким вони сумують).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна брати, але обережно

1. iPhone 11 – дуже суперечливий у 2022-му. З одного боку, непоганий акумулятор та гідне залізо. З іншого боку – середня камера та LCD-екран. Побажання таке: якщо знайдете вигідну пропозицію на 128 Гбайт, беріть. Брати 64 або 256 Гбайт просто нерозумно.

2. iPhone 12 mini – цей айфон дешевшає найшвидше, але потрібно чітко розуміти, які у вас запити. Якщо потрібен просто зручний і спритний смартфон з гарною камерою, то ви будете задоволені. Якщо потрібен повноцінний робочий інструмент, то вам буде дискомфортно і від розмірів екрану, і від батареї, яка при активному використанні розрядиться надвечір.

3. Відновлені iPhone 11 Pro / Pro Max – тут мінус не в характеристиках цих апаратів (вони не застаріють до 2023 року), а в тому, що їх відновлюють підвальним способом. Беріть такі моделі тільки після ретельної перевірки, інакше є ризик нарватися на мотлох, зібраний з дешевих комплектуючих.

Можна брати, але не в офіційних ритийлерів

  1. iPhone 12 Pro / Pro Max – тут все просто. Офіційні цінники цих моделей всього на 3 тисячі менші, ніж у девайсів з лінійки iPhone 13 Pro. Але тоді розумніше пошукати нові «тринадцяті», а не купувати те, що пропонують в авторизовані продавці. Зате чудові “сірі”ритейлери легко знайдуть вам і iPhone 12 Pro менше, ніж за 30 тисяч гривень, і Pro Max тисяч за 35 тисяч. Пам’ятайте: ці апарати буквально нічим не відрізняються від РСТ-версій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.