Як знайти втрачені AirPods за допомогою iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втратили AirPods? Не біда. Програма Find My допоможе з точністю визначити місцезнаходження навушників.

Apple Find My використовує карти для відображення розташування кожного пристрою Apple, пов’язаного з Apple ID. Він може направляти користувачів до підключених пристроїв за допомогою GPS (або допоміжного GPS) розташування. Навіть якщо пристрій не підключено, програма показує останнє розташування замість поточного розташування. Оскільки AirPods не мають незалежного підключення до Інтернету або вбудованого GPS, Find My знаходить їх за допомогою підключеного пристрою Apple. Програма допомагає знайти втрачені AirPods, а також пропонує можливість перейти до останнього доступного місця. Якщо розташування недостатньо, програма навіть показує координати GPS, які можуть допомогти знайти втрачені AirPods на пересіченій місцевості. Якщо AirPods підключено до пристрою, Find My дозволяє користувачам їх виявити, даючи їм можливість відтворювати надзвичайно гучний звуковий сигнал, який поступово стає голоснішим протягом наступних двох хвилин. Якщо лише один із них був втрачений, програма Find My може відтворювати звук на окремому AirPod.

Відстеження набагато простіше на нових моделях AirPods, включаючи AirPods 3, AirPods Pro та AirPods Max завдяки вбудованому чіпу Apple U1. Опція “Знайти поблизу” всередині програми заснована на чіпі U1, який пропонує керовану навігацію до точного розташування AirPods за допомогою технології надширокосмугового зв’язку (UWB).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Примітно, що відстеження на основі UWB доступне лише на iPhone 12 та iPhone 13, усередині яких є спеціальний чіп UWB. Крім того, Apple, як і раніше, обмежує видошукач AR для пошуку втрачених міток AirTags, навіть якщо AirPods використовують ту ж технологію. Хоча ці функції можуть бути зручними, знайти AirPods набагато складніше, коли вони не підключені до будь-яких пристроїв. У цьому випадку програма дозволяє користувачам відзначати AirPods як втрачені та отримувати повідомлення, якщо їх знайде хтось інший.

Цікаво, що програма Find My в iOS 15 також дозволяє повідомляти користувачів, коли AirPods десь загубилися. Програма надсилає повідомлення, коли підключений пристрій виходить із зони дії Bluetooth та UWB. Оповіщення можна налаштути у програмі «Знайди мене», активувавши опцію «Повідомляти, коли залишилися позаду» для кожного пристрою Apple. Після налаштування користувачі отримують повідомлення, щоразу залишаючи AirPods без нагляду. Apple також дозволяє їм додавати винятки, щоб допомогти користувачам уникнути непотрібних повідомлень про такі місця, як будинок.

Велика мережа Apple Find My у поєднанні з передовими технологіями підключення, такими як UWB, значно спрощує процес пошуку втрачених AirPods. Крім того, можливість помітити AirPods як загублені та дозволити іншим користувачам повернути їх робить продукти Apple ще більш бажаними. Нарешті ці функції вбудовані у всі пристрої Apple. Користувачі також можуть відстежувати інформацію за допомогою пристроїв сторонніх виробників через веб-інтерфейс, що робить цей набір функцій найцікавішим для кінцевих користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.