Чи безпечно залишати на зарядці заряджений смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майже ніхто з користувачів телефонами не знають як правильно їх заряджати. А все тому, що існує дуже багато різних думок і версій, які різняться між собою. Досі люди не знають, чи можна ставити на зарядку заряджений телефон, чи можна підключати на ніч і т.і. Всі ці незнання ще й від того, що мало хто має уявлення про те, як працює і як збудований сам акумулятор. Тому в цій статті ми пояснимо все раз і назавжди.

Спочатку поговоримо про «ефект пам’яті» в акумуляторі. Цей принцип був більш актуальним для старих батарей, в той час, як вони почали тільки з’являтися. Якщо коротко, це працювало приблизно так. В ідеалі акумулятор можна було заряджати лише при повній розрядці. Якщо зробити це раніше, наприклад, коли заряду залишилося 35%, то акумулятор начебто запам’ятає це і думатиме, що 35% це його мінімум.

Наразі такий тип акумулятора рідше зустрічається, але він все одно існує. Нижче в статті ми розповімо, як відновити такий акумулятор, якщо він все ж таки зіпсувався.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Актуальне питання для багатьох – чи потрібно повністю розряджати телефон? Та ні, не обов’язково. Найкращим варіантом буде, коли телефон заряджено від 40 до 80%. Але зрозумійте, як би ви намагалися ідеально ставитися до свого акумулятора, це не продовжить йому роботу на довго. Тому краще робити так, як вам зручно. Потрібно на ніч поставити на зарядку – ставте. Чи не повністю розрядили? Ставте однаково. Акумулятори літій-іонні не мають істотного ефекту пам’яті. Вони настільки незначні, що навряд чи ви його побачите.

Давайте розберемося з акумуляторами, у яких яскраво виражений «ефект пам’яті». Вони досить поширені, але у різних електронних пристроях. Або це може бути ще щось на кшталт звичайних батарейок, які можна зарядити.

Є два типи акумуляторів: нікель-метал-гідридні (Ni-MH) та нікель-кадмієві (NiCd). Такі батареї краще повністю розряджати, а потім повністю заряджати. Так вони будуть на повну роботу без підзарядки. Звичайно, сильно переживати за цим не варто, адже якщо ви трохи зіпсуєте акумулятор, то це можна виправити досить простими діями. Для цього потрібно просто кілька разів повністю розрядити та зарядити його. Тобто пристрій повинен сам вимкнутись. Це можна робити вручну або за допомогою пристрою. В інтернеті можна знайти спеціальний пристрій, який розрядить акумулятор.

Якщо ви не користуєтеся акумулятором, зберігайте його із зарядом приблизно 40%. Це найоптимальніший варіант. Температура в приміщенні повинна бути нижчою за кімнатну. Якщо ж акумулятор лежить розряджений або повністю заряджений та ще й у спеку, він почне швидко псуватися. Через кілька місяців різниця вже буде справді відчутною.

Щоб зберегти акумулятор якомога довше, необхідно пам’ятати лише кілька простих правил, наведених вище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.