Статті

10 найбільш непотрібних програм на Windows 10, яких варто позбавитися

Share

Як вважає експерт, список базових програм для Windows 7 і Windows 10 все ж таки відрізняється. Пов’язано це із удосконаленням системи. Тому деякі утиліти краще видалити. Про них – нижче.

  1. CCleaner . Використовується для очищення системи від сміття. Насправді «Очищення диска» на Windows 10 здатна зробити це швидше: її можна запустити, якщо клацнути правою кнопкою миші по логічному диску і вибрати її в списку. Крім того, у CCleaner були проблеми з безпекою.
  1. DAEMON Tools . Тепер операційна система Windows 10 здатна самостійно емулювати приводи та монтувати у них файли образів дисків. Для цього потрібно клацнути правою кнопкою миші на образ і натиснути «Підключити».
  1. DriverPack Solution та інші збірники драйверів . Оновлена ​​система Windows 10 може також завантажувати та встановлювати потрібні драйвери. А якщо ви встановлюватимете Windows без доступу до інтернету, то краще завантажити необхідні драйвери на флешку, так як разом з DriverPack Solution встановлюються й інші марні програми типу DriverPack Cloud.
  1. μTorrent . Ця програма стала просто небезпечною. У ній з’явилася реклама, а також її викривали в майнінг криптовалют на комп’ютерах користувачів. Як альтернатива можна завантажити QBittorrent, яка безкоштовна і зручна.
  1. MediaGet . Торрент-клієнт, завдяки якому можна одразу дивитися контент, а не чекати закінчення його скачування. Але при цьому ця програма вкрай незручна: у ній є реклама, вона пропонує встановити непотрібні розширення, замінити домашню сторінку в браузері та ін. До того ж фільм можна почати дивитися до кінця завантаження і QBittorrent.
  1. WinRAR . Є більш зручніші такі програми, які не пропонуватимуть придбання ліцензії. Наприклад, 7-Zip.
  1. Revo Uninstaller та інші “удаляльники” програм . Насправді вони позбавляються лише порожніх папок, *.INI-файлів і декількох рядків у реєстрі, які ніяк не впливають на швидкість роботи системи.
  1. IObit Smart Defrag та інші дефрагментатори . В даний час Windows 10 може дефрагментувати жорсткі диски сама, а завдяки SSD-накопичувачам швидкісні параметри HDD вже для багатьох користувачів не мають такої важливої ​​ролі, як раніше. Серед SSD автор радить придбати щось подібне до WD Blue WDS500G2B0A на 500 ГБ, WD Blue WDS100T2B0A на 1 ТБ або Samsung 970 EVO MZ-V7E1T0BW на 1 ТБ.
  1. Браузер Opera . Зараз можливості цього браузера досить обмежені, хоча раніше ним багато хто користувався через VPN. Загалом, як вважає користувач, простіше завантажити інший браузер.
  1. Avast Antivirus та інші безкоштовні антивіруси . Краще надати цю роботу “Захиснику Windows” (Microsoft Defender): він працює непомітно і без реклами. Крім того, Vice Motherboard і PCMag минулого року виявили, що Avast збирає та передає дані про користувачів різним компаніям: Google, Yelp, Microsoft, McKinsey, Pepsi, Sephora, Home Depot, Condé Nast, Intuit та ін.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Опера норм браузер, хром больше собирает данных чем опера, клинкером пользуюсь лет 12 никогда не было проблем, и даже сейчас в новых версиях норм всё... винрар мне удобен в использовании... Всё остальное впринципе не нужно, хлам... Зачем что-то скачивать если сейчас инэи безлим и все смотреть и слушать можно напрямую... Я хз, какой 35 летний дед пользуется загрузчиками... Даже ту же винду можно с жёсткого диска поставить, для этого эмулировать ничего не надо... И, да, в любой винде всегда можно снять галочки, чтоб не устанавливал ненужные программы, и ещё в 8 и 10 винде нет дополнительных программ которые она устанавоивпет без ведома пользователя ;))

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024