10 найбільш непотрібних програм на Windows 10, яких варто позбавитися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як вважає експерт, список базових програм для Windows 7 і Windows 10 все ж таки відрізняється. Пов’язано це із удосконаленням системи. Тому деякі утиліти краще видалити. Про них – нижче.

  1. CCleaner . Використовується для очищення системи від сміття. Насправді «Очищення диска» на Windows 10 здатна зробити це швидше: її можна запустити, якщо клацнути правою кнопкою миші по логічному диску і вибрати її в списку. Крім того, у CCleaner були проблеми з безпекою.
  1. DAEMON Tools . Тепер операційна система Windows 10 здатна самостійно емулювати приводи та монтувати у них файли образів дисків. Для цього потрібно клацнути правою кнопкою миші на образ і натиснути «Підключити».
  1. DriverPack Solution та інші збірники драйверів . Оновлена ​​система Windows 10 може також завантажувати та встановлювати потрібні драйвери. А якщо ви встановлюватимете Windows без доступу до інтернету, то краще завантажити необхідні драйвери на флешку, так як разом з DriverPack Solution встановлюються й інші марні програми типу DriverPack Cloud.
  1. μTorrent . Ця програма стала просто небезпечною. У ній з’явилася реклама, а також її викривали в майнінг криптовалют на комп’ютерах користувачів. Як альтернатива можна завантажити QBittorrent, яка безкоштовна і зручна.
  1. MediaGet . Торрент-клієнт, завдяки якому можна одразу дивитися контент, а не чекати закінчення його скачування. Але при цьому ця програма вкрай незручна: у ній є реклама, вона пропонує встановити непотрібні розширення, замінити домашню сторінку в браузері та ін. До того ж фільм можна почати дивитися до кінця завантаження і QBittorrent.
  1. WinRAR . Є більш зручніші такі програми, які не пропонуватимуть придбання ліцензії. Наприклад, 7-Zip.
  1. Revo Uninstaller та інші “удаляльники” програм . Насправді вони позбавляються лише порожніх папок, *.INI-файлів і декількох рядків у реєстрі, які ніяк не впливають на швидкість роботи системи.
  1. IObit Smart Defrag та інші дефрагментатори . В даний час Windows 10 може дефрагментувати жорсткі диски сама, а завдяки SSD-накопичувачам швидкісні параметри HDD вже для багатьох користувачів не мають такої важливої ​​ролі, як раніше. Серед SSD автор радить придбати щось подібне до WD Blue WDS500G2B0A на 500 ГБ, WD Blue WDS100T2B0A на 1 ТБ або Samsung 970 EVO MZ-V7E1T0BW на 1 ТБ.
  1. Браузер Opera . Зараз можливості цього браузера досить обмежені, хоча раніше ним багато хто користувався через VPN. Загалом, як вважає користувач, простіше завантажити інший браузер.
  1. Avast Antivirus та інші безкоштовні антивіруси . Краще надати цю роботу “Захиснику Windows” (Microsoft Defender): він працює непомітно і без реклами. Крім того, Vice Motherboard і PCMag минулого року виявили, що Avast збирає та передає дані про користувачів різним компаніям: Google, Yelp, Microsoft, McKinsey, Pepsi, Sephora, Home Depot, Condé Nast, Intuit та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.