Названі способи правильно «відігріти» смартфон у мороз

Фахівець розповів, що використання смартфона на морозі знижує термін його служби та назвав способи правильно відігріти замерзлий пристрій.

Насамперед уразливість гаджетів пов’язана з їх акумулятором, оскільки принцип роботи заснований на електрохімічній реакції. У разі зниження температури процеси всередині батареї сповільнюються, але прискорюється розрядка. Вирішити цю проблему можна за рахунок зменшення споживаної потужності, наприклад, відключивши функції, що не використовуються, пояснив експерт.

Для смартфону небезпечно виникнення конденсату та вологості, що з’являється під час перепаду температур. «Оскільки йдеться про електронний пристрій, то такі зовнішні чинники можуть бути для нього критичними, аж до виходу з ладу. Рекомендується використовувати спеціальні захисні силіконові чохли. За рахунок низької теплопровідності силікон дозволить мінімізувати перепад температур між смартфоном та навколишнім середовищем, а отже, і утворення конденсату», — попередив фахівець.

Він додав, що важливим є також матеріал, з якого зроблений корпус. Так, дешевші матеріали можуть затвердіти на морозі та деформуватися, оскільки навантаження стануть критичними. Експерт порадив при поверненні до теплого приміщення відразу не ставити пристрій на зарядку, його потрібно потримати ввімкненим протягом півгодини, щоб нагріти до кімнатної температури.

Також експерт зробив висновок, що використання смартфона на морозі знижує термін його служби, тому на вулиці краще носити гаджети у внутрішніх кишенях, а для розмов і перегляду повідомлень використовувати гарнітуру та смарт-годинник.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.