Розкрито простий спосіб прискорити домашній Wi-Fi

Загалом одне налаштування може прискорити роботу домашнього бездротового інтернету. Йдеться про вибір найбільш підходящого каналу роботи роутера.

За допомогою безкоштовної програми для Windows під назвою Wi-Fi Analyzer експерти радять перевірити, наскільки “зашумлений” ефір у квартирі або будинку. За результатами перевірки користувач може вибрати в налаштуваннях роутера канал, який використовується бездротовими пристроями, що знаходяться неподалік, найменш активно (тобто на цій же частоті є небагато пристроїв, а рівень сигналу невисокий).

Щоб роутер почав використовувати новий канал зв’язку, необхідно відкрити його у розділі адміністратора у браузері за адресою 192.168.0.1 або 192.168.1.1 та у налаштуваннях WLAN (або Wi-Fi) вибрати потрібний канал.

Крім того, на швидкість роботи Wi-Fi впливають розташування комп’ютера щодо роутера. Не рекомендується встановлювати сам роутер у нішах, закритих шафах, поблизу інших електронних пристроїв та опалювальних приладів, а також занадто близько до підлоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.