Користувачі назвали головні функції смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон – пристрій, що має широкий спектр функціональних можливостей. На відміну від простих телефонів, смартфон дозволяє виконувати безліч додаткових дій, які не просто полегшують життя, але й дозволяють економити на придбанні пристроїв. Користувач без проблем може фотографувати, читати книги, слухати музику, дивитися фільми. Можливість підключення до Інтернету спрощує пошук інформації та режим спілкування.

Все це стало звичним та стандартним.

Найважливіші функції, які визначають користувачі смартфонів, доступні за наявності вбудованого софту або встановлення додаткових програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція GPS стандартно дозволяє визначати місцезнаходження на карті. Використання спеціальних пропозицій розширює можливості, про які замислюються не завжди. Спеціальні програми дадуть можливості батьківського контролю за місцем розташування дітей, запису пересування, віддалено відстежувати смартфон у випадках втрати або крадіжки, керувати даними смартфона. Розширення додаткових функцій за допомогою програмних утиліт дозволяє автоматично вмикати різні режими роботи телефону, наприклад, увімкнути будильник або підключатися до публічної Wi-Fi точки.

NFC-з’єднання

Дозволяє активно використовувати безконтактну оплату безпосередньо з гаджету. У багатьох торгових точках є термінали, які дозволяють здійснювати подібну оплату за товари та послуги, у тому числі з урахуванням бонусних карток. Але цей модуль надає можливість з’єднання з пристроями. Контакт встановлюється, якщо додати до смартфону інший гаджет. Можна надсилати різноманітну інформацію від контактів до програм. Технологія дозволяє використовувати NFC-мітки (аналог QR-коду) для зберігання та передачі будь-яких даних.

Крокометр

Підтримка здорового життя широко поширена. Одним із елементів вважається виконання заданого навантаження. Встановлення відповідної програми при вбудованому в смартфон акселерометра дозволить не лише банально підраховувати кроки, а й визначати пройдену відстань, кількість витрачених калорій, рівень активності тощо. Надається зберігати інформацію за тривалий період, аналізувати та вибудовувати програму розвитку, встановлюючи нові цілі.

Функція OTG надає можливість використання гаджета як складної інформаційної системи. Через кабель USBOTG до смартфону підключити різні пристрої як для роботи, так і для розваг. Це можуть бути сканер, принтер, клавіатура з мишкою, фотокамера, геймпад, ігрове кермо. Спеціальний USB концентратор дозволяє використовувати не окремі пристрої, які комплекс.

Компас

Зручна функція для орієнтування біля. При знаходженні у знайомому місті це може здаватися абсолютно марним. Ситуації розвиваються по-різному. Можливий виїзд на природу або подорожі, де компас стане незамінним помічником.

Інфрачервоний порт

Технологію, від якої у свій час відмовлялися виробники, повернуто. Підключення спеціального софту дозволяє використовувати смартфон у ролі пульта керування. При значній кількості подібних пристроїв функція користується попитом. Адже телефон завжди під рукою.

Можна також назвати інші корисні можливості. Виробники смартфонів не стоять дома. Постійно пропонується новий функціонал, який незабаром стане для користувачів звичним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.